« Lifestyle BODY&SOUL
objavljeno prije 3 godine i 2 mjeseca
ZNATE LI?

Što pogrešno radite kad vježbate?

Recimo, ne smijete zaboraviti istezanje nakon vježbanja jer su mišići napeti, a pravilnim istezanjem smanjit ćete napetost i reducirati bol u mišićima

Što nije dobro raditi...
Što nije dobro raditi... (Arhiva)
Više o

vježbanje

,

pogreške

Vježbanje je nužno, to je svima jasno, no pritom se rade i neki problemi kad tijekom vježbanja napravite - pogreške.

Naime, ovo donosi mnoge koristi za zdravlje, no jedino u slučaju da se pravilno izvodi. No, početnici često rade najveće pogreške nakon vježbanja, poništavajući na taj način sve korisne učinke.

Nakon vježbanja treba dati organizmu vremena da se ohladi, stoga nije preporučljivo odmah leći i odmarati se, nego smanjiti tempo kako bi se usporili otkucaji srca. Nakon vježbanja hrana treba sadržavati proteine kombinirane s ugljikohidratima kako bi se mišići oporavili i pravilno formirali. Ipak, na prvi obrok pričekaje 15 minuta do pola sata.

Tako, primjerice, ne smijete zaboraviti istezanje nakon vježbanja jer su mišići napeti, a pravilnim istezanjem smanjit ćete napetost i reducirati bol u mišićima, nepopularni musklfiber.

Ipak, pripazite što jedete jer logika "sad sam potrošio kalorije pa mogu jesti sve" radi puno više štete nego koristi. Naravno, nužno je dobro hidratizirati organizam nakon vježbanja jer ste sigurno izgubili mnogo tekućine, a pravilna hidratacija smanjit će osjetljivost mišića i dati vam snagu.

Za kraj, zaboravite na alkohol nakon tjelesnih napora (da, ona pivica nakon dobrog hakla s dečkima nije dobra za vas) i dovoljno spavajte. Ako se pridržavate ovih naputaka, vježbanje će stvarno pokazati rezultate.

27.02.2021. 09:01:00
Razgovor RSS komentara novi komentar ↓
  1. avatar
    armando
    27.02.2021. 09:58
    ja trcim 30 minuta svaki dan zdravo je
Novi komentar
nužno
nužno