« Lifestyle BODY&SOUL
objavljeno prije 5 mjeseci i 12 dana
SAVJETI

Što ne bi trebali jesti kad ste bolesni?

Ove popularne namirnice učinit će više štete nego koristi tijekom sezone bolesti.

Ovo se izbjegava...
Ovo se izbjegava... (Arhiva)
Više o

gripa

,

zima

,

namirnice

,

bolest

,

prehlada

Pošto je vrijeme takvo kakvo jest, ukratko ludo i svakakvo, definitivno sam ono s najjačim imunitetom mogu ostati potpuno zdravi. Ostalima je nemogućim izbjeći bolesti poput prehlade i gripe. A zadnjih godina je i covid postao još jedna sezonska bolest koje moramo biti svjesni.

To je zato što ove vrste infekcija napreduju u hladnim uvjetima, kao i zbog činjenice da puno više vremena provodimo u zatvorenom prostoru s drugim ljudima.

Naravno, postoji mnogo načina na koje možemo ublažiti simptome, uključujući lijekove protiv bolova, korištenje pare i sprejeva za nos. Međutim, uvijek je najbolje spriječiti bolest.

Imajući to na umu, jedan je stručnjak podijelio svoje savjete o prehrani koju bismo trebali konzumirati tijekom zime. Robert Love otkrio je tri popularne namirnice koje treba izbjegavati.

Upozorio je da one ne samo da će usporiti vaš oporavak, već bi mogle pogoršati vašu bolest, pa evo što treba izbjegavati:

Alkohol - mnogi će ljudi piti alkohol kad se osjećaju loše. Rekao je: "Alkohol narušava imunološki sustav. Alkohol također dovodi do problema sa snom i otežava pamćenje te šteti vašim crijevnim bakterijama.

Pržena hrana - znamo da je ukusna, ali ju ne bi trebali jesti. Zašto? Jer jako pojačava upalu kada ste bolesni.

Rafinirani šećer - šećer se prirodno nalazi u mnogim namirnicama, poput voća, povrća, mliječnih proizvoda, orašastih plodova i sjemenki. Međutim, rafinirani šećer se dobiva ekstrakcijom prirodnog šećera iz namirnica poput šećerne trske, šećerne repe ili kukuruza. Često se dodaje prerađenoj hrani kako bi joj se dao okus.

Uglavnom, ovo i inače ne bi baš trebali jesti prečesto... ili piti....

11.02.2024. 18:00:00
Novi komentar
nužno
nužno