« Lifestyle BODY&SOUL
objavljeno prije 10 godina
UPOZORENJA

Što nam tijelo poručuje, a mi rijetko slušamo

Naše nam tijelo daje jasne znakove da nešto nije u redu s našim zdravljem, no mi ih gotovo u pravilu zanemarujemo, a ne bi trebali

Tijelo je savršen mehanizam koji zna što mu fali
Tijelo je savršen mehanizam koji zna što mu fali (Arhiva)
Više o

alergije

,

imunitet

,

simptomi

,

znakovi

,

česte prehlade

,

nedostatak vitamina

Naše tijelo je fantastičan stroj koji radi toliko čudesne stvari da ih jednostavno ne možemo niti shvatiti u potpunosti, pa tako i samo šalje signale da nešto nije u redu i da bismo trebali nešto promijeniti.

Portal Fitnea prikupio je nekoliko najčešćih znakova na koje definitivno trebamo obratiti pažnju. Za početak, tu su ispucale usne, naročito kad se to dogodi u kutovima, jer može ukazivati na nedostatak vitamina B12 - posljedice mogu biti problemi s krvi i anemija. U tom slučaju u prehranu morate uvrstiti mlijeko, fermentirane sireve i morske plodove. 

Česte prehlade pokazuju da vam je imunitet oslabio, pa se počnite boriti kvalitetnijom prehranom, vitaminom C i čajem od đumbira, no ako se opet vrati prehlada, vrijeme je za pretrage kod liječnika. 

Stalno upaljena koža, akne i ekcemi imaju jednostavne uzroke - stres ili alergijsku reakciju, pa ako ste prilično opuštena osoba, treba otići na pregled kod specijalista za alergije kako bi se odredilo o čemu se radi. Alergije dolaze i odlaze iznenada, tako da isprika poput "nikad ih nisam imao/la" jednostavno ne vrijedi. 

Intenzivno žuta boja urina pokazuje vam da vam tijelu nedostaje tekućine. No, ako i pored dovoljnih 8 čaša dnevno boja urina ostaje ista, mogli biste imati problema s bubrezima.

Sve u svemu, slušajte svoje tijelo, ono najbolje zna što mu treba, a što ne. 

05.06.2014. 11:40:00
Novi komentar
nužno
nužno