objavljeno 05.06.2014. 11:40:00
UPOZORENJA

Što nam tijelo poručuje, a mi rijetko slušamo

Naše nam tijelo daje jasne znakove da nešto nije u redu s našim zdravljem, no mi ih gotovo u pravilu zanemarujemo, a ne bi trebali

Tijelo je savršen mehanizam koji zna što mu fali
Tijelo je savršen mehanizam koji zna što mu fali (Arhiva)

Naše tijelo je fantastičan stroj koji radi toliko čudesne stvari da ih jednostavno ne možemo niti shvatiti u potpunosti, pa tako i samo šalje signale da nešto nije u redu i da bismo trebali nešto promijeniti.

Portal Fitnea prikupio je nekoliko najčešćih znakova na koje definitivno trebamo obratiti pažnju. Za početak, tu su ispucale usne, naročito kad se to dogodi u kutovima, jer može ukazivati na nedostatak vitamina B12 - posljedice mogu biti problemi s krvi i anemija. U tom slučaju u prehranu morate uvrstiti mlijeko, fermentirane sireve i morske plodove. 

Česte prehlade pokazuju da vam je imunitet oslabio, pa se počnite boriti kvalitetnijom prehranom, vitaminom C i čajem od đumbira, no ako se opet vrati prehlada, vrijeme je za pretrage kod liječnika. 

Stalno upaljena koža, akne i ekcemi imaju jednostavne uzroke - stres ili alergijsku reakciju, pa ako ste prilično opuštena osoba, treba otići na pregled kod specijalista za alergije kako bi se odredilo o čemu se radi. Alergije dolaze i odlaze iznenada, tako da isprika poput "nikad ih nisam imao/la" jednostavno ne vrijedi. 

Intenzivno žuta boja urina pokazuje vam da vam tijelu nedostaje tekućine. No, ako i pored dovoljnih 8 čaša dnevno boja urina ostaje ista, mogli biste imati problema s bubrezima.

Sve u svemu, slušajte svoje tijelo, ono najbolje zna što mu treba, a što ne. 

05.06.2014. 11:40:00
http://m.metro-portal.hr/sto-nam-tijelo-porucuje-a-mi-rijetko-slusamo/85430/