« Lifestyle BODY&SOUL
objavljeno prije 4 godine i 11 mjeseci
SAVJETI

Što jesti na poslu?

Za ove stvari potrebno vam je par minuta za pripremu, a opskrbit ćete tijelo i mozak energijom

A što vi jedete na poslu?
A što vi jedete na poslu? (Arhiva)
Više o

hrana

,

posao

Posao je zapravo jedan od najvećih neprijatelja naše linije, jer tamo jedemo nekontrolirano i nekvalitetno.

Znamo, nije uvijek jednostavno pripremati obroke unaprijed, a nerijetko nismo u mogućnosti jesti u uredu. Međutim, postoje jednostavni zalogajčići koji će prekinuti glad do trenutka kad ćete moći pojesti normalan obrok.

Za ove stvari potrebno vam je par minuta za pripremu, a opskrbit ćete tijelo i mozak energijom.

Humus i mrkve - humus je napravljen od slanutka i ulja sezama pa sadrži visoke količine proteina i odličan je izvor zdrave masti i vlakna. Mrkve su bogate vitaminom A i kalijem pa ova kombinacija čini vrlo balansiranu užinu koja vas neće udebljati. Humus također održava stabilne razine šećera, a mrkva ima mali broj kalorija. 

Jabuke s maslacem od kikirikija - voće vam nije dovoljno da vas zasiti? Kombinirajte ga s maslacem odd kikirikija.Jabuke i kikiriki već su poznata kombinacija koja nudi prednosti za zdravlje i liniju, ali i energiju za mozak. Ključna stvar je da odaberete potpuno prirodni kikiriki bez dodatnih masnoća ili aditiva, a idealno bi bilo da ga sami napravile. 

Kokice - sadrže velike količine vlakna i imaju malo kalorija dokle god nisu prekrivene topljenim maslacem. Vrlo ih lako možete pripremiti sami u mikrovalnoj ili u loncu s malo maslinovog ulja, a jedna normalna vrećica sadrži manje od 300 kalorija. Kako vam ne bi dosadile posipajte ih zdravim parmezanom, začinskim biljem ili curryjem.

Rižni keksi - imaju malo kalorija, ali nisu nutritivno bogati. Međutim, to ne znači da ne mogu postati. Ovi keksi idealna su baza i zamjena za kruh. Na njih stavite tikvice, paprike, zdravi namaz, humus i ostalo i tako ih pretvorite u omiljenu grickalicu. Sve to učvrstite čačkalicom i zapakirajte u kutijicu. 

Zdravi sendvič - sendviči koje prodaje vaša kantina na poslu ili pekare najčešće su prepuni nepotrebnih masnoća ili su jednostavno preveliki. Zdrava prehrana ne znači odvikavanje od sendviča, štoviše, oni mogu biti idealan izbor za užinu. Odaberite kruh od cjelovitog zrna, napunite ga raznim povrćem i zrnatim sirom te po želji pilećim prsima. Mali sendvič s tim namirnicama ima oko 300 kalorija i brdo vitamina. 

05.06.2019. 15:01:00
Novi komentar
nužno
nužno