« Žene
objavljeno prije 8 godina i 9 mjeseci
STVARNO?

Što je ženama najteže priznati

Na ovakvo pitanje većina bi kao iz topa ispalila - godine, no to zapravo ne može biti dalje od istine, radi se o vrlo čudnom podatku

Broj cipela? Moj? Ovaaaj ...
Broj cipela? Moj? Ovaaaj ... (Shutterstock)
Više o

žene

,

godine

,

broj cipela

Žene su sujetne, štoviše vrlo osjetljive na neke podatke o sebi, pa tako već dugo vlada fama da je to najneugodnije pitanje koje se može postaviti ženi. No, istini za volju, to nije točno. 

Naime, potražnja za većim brojevima ženskih cipela sve više raste i britansko istraživanje pokazuje da je priznavanje broja cipele jedan od neugodnijih dijelova kupovine za žene većih stopala.

Istraživanje koje je provela kuća Debenhams među tisuću žena s brojem noge 43 ili većim pokazuje da se njih 82 posto srami veličine svoga stopala. Štoviše, polovica ispitanih žena kazala je kako se srami zatražiti svoj broj u prodavaonicama, a 36 posto ih se srami skidati cipele u javnosti.

Podaci su neumoljivi - u posljednjih deset godina prosječni broj cipele porastao je na broj 39 a povećani zahtjevi za brojem 43 za posljedicu imaju da trgovci naručuju 80 posto više cipela u tom broju.

Razlog je prije taj da stopala žena postaju šira, a ne dulja, što pak stručnjaci povezuju s porastom prosječne težine žena.

Cipele većih brojeva s visokim petama sada se prizvode uz pomoć novih materijala i tehnologija nezamislivih prije desetak godina kako bi bile čvršće.

25.08.2015. 20:00:00
Novi komentar
nužno
nužno