« Žene
objavljeno prije 8 godina i 11 mjeseci
DETALJI, DETALJI

Što ako vaš muškarac o vama pojma nema?

S obzirom da se svako jutro gledaju tijekom doručka, muž i žena mogli bi pomisliti kako jedno o drugom znaju baš sve

Fotografija vijesti
Fotografija vijesti (Shutterstock)
Više o

žene

,

muškarci

,

detalji

,

poznavanje partnera

No, u njegovom slučaju, vjerojatno bi bio u krivu. Milijuni muškaraca zapravo nemaju pojma o osnovnim karakteristikama svojih partnerica poput veličine odjeće pa čak i boje očiju. Njihova nesposobnost da obrate pažmnju mogla bi dovesti do svađa, pa čak i prekida veze u ekstremnim slučajevima.

Prema istraživanju provedenom na 2000 Britanaca koji su kupovali parfem za svoju bolju polovicu, 6 od 10 vjerovalo je kako je dobro poznaje. No tijekom ankete, 12 posto nije znalo boju očiju svoje partnerice, 10 posto nije znalo datum rođenja, a 8 posto nije znalo koja je prirodna boja njene kose. Svaki treći nije pojma imao koji joj je omiljeni miris.

30 posto nije bilo sigurno o veličini grudnjaka, 11 posto nije znalo točan naziv njene profesije, dok 12 posto nije znalo ime najbolje prijateljice svoje žene. Ovaj nedostatak bazičnih informacija može dovesti do ozbiljnih pogrešaka tijekom kupovanja dara. Naime, istraživači su otkrili da je 27 posto muškaraca svojim partnericama kupilo odjeću ili donje rublje krivih veličina, a u trećini slučajeva, ova pogreška dovela je do svađe.

Ipak, mnogi muškarci vjeruju kako njihove partnerice o njima sve znaju. Stručnjak za veze Francine Kaye objašnjava da je poznavanje malih detalja bitno ženama, za razliku od muškaraca. ˝Muškarci drugačije razmišljaju, i ne treba od njih očekivati da poput žena pamte sitnice. Ako želite da budu upućeni u sve detalje, morate im dati nekakav podsjetnik.˝

Bračni savjetnik Christine Northam, tvrdi kako je nemogućnost muškaraca da zapamte važne detalje često rezultat odgoja njihovih očeva, koji su na takve stvari također polagali malo pažnje. ˝Radi se o svjesnosti i obazrivosti na to kako se drugi ljudi osjećaju. Ne radi se o tome da budete mekušac, već o shvaćanju što je bitno drugima˝, dodaje Northam.

05.07.2015. 20:02:00
Novi komentar
nužno
nužno