« Lifestyle BODY&SOUL
objavljeno prije 12 godina i 7 mjeseci
TA DIVNA ZNANOST

Srušeno pet mitova o ženskom tijelu

Zahvaljujući razvoju medicine i tehnologije svakoga dana znanstvenici saznaju nešto novo, neko revolucionarno otkriće koje naglavačke okrene sva naša dosadašnjaa uvjerenja i spoznaje

Fotografija vijesti
Više o

trudnoća

,

žene

,

seks

,

kontracepcija

,

muškarci i žene

,

menopauza

,

nevinost

,

mitovi

Mističnost koja okružuje tijela muškaraca i žena nema premca. Zahvaljujući razvoju medicine i tehnologije svakoga dana znanstvenici saznaju nešto novo, neko revolucionarno otkriće koje naglavačke okrene sva naša dosadašnja uvjerenja i spoznaje.

Donosimo vam nekoliko uvriježenih mitova koje su vrijedni znanstvenici odlučili opovrgnuti, piše livescience.

MIT#1 Ginekolog može vidjeti da li je žena nevina ili ne - Popularan i naširoko rasprostranjen mit, no njegova istinitost je labilna. Naime, puno nepovezanih istraživanja je pokazalo kako liječnici ne mogu s apsolutnom točnošću razlikovati seksualno aktivne žene od djevica. Ako mislite da može utvrditi činjenično stanje tako da pogleda postoji li rupa u himenu grdno se varate, jer himen sam po sebi ima rupe.

MIT#2 Antibiotici utječu na anti-bebi pilule - Oko ovog pitanja se vode polemike među liječnicima, neki tvrde antibiotici oslabljuju djelotvornost pilula protiv začeća dok drugi zauzimaju suprotni stav. Znanstvenici koji tvrde da se djelotvornost kontracepcijskih pilula, koja je 99 posto, ne mijenja bez obzira na količinu uzetih antibiotika, te ostaje konstanta mogućnost od 1 posto neuspjeha. No bez obzira na ove pametne glave, vi se rađe držite naputaka vašeg liječnika.

MIT#3 Muškarci i žene isto spavaju - Istraživanje provedeno na sveučilištu Duke pokazalo je da nemiran san ne utječe isto na muškarce i žene. Tijelo pripadnica nježnijeg spola drugačije reagira na konstantno skakutanje i okretanje u krevetu, osim što imaju osjećaj neispavanosti povećava im se količina inzulina u krvi, te rizik od raznoraznih upala.

MIT#4 Seksualni poriv pada u menopauzi - Istraživanje provedeno u SAD-u pokazalo je da manjak akcije u spavaćoj sobi ne mora nužno biti povezan s menopauzom, nego da problem leži negdje drugdje. Rezultati istraživanja seksualnih navika pokazali su da je više od polovice ispitanica starijih od 50 godina spolno aktivno, imajući odnose barem jednom tjedno.

MIT#5 Za vrijeme mjesečnice nema trudnoće - "Kada je u pitanju trudnoća ništa nije nemoguće" - rekao je Aaron Carroll sa sveučilišta u Indiani. Što je u stvari i istina jer sperma može živjeti u tijelu do tjedan dana, pa ako prakticirate nezaštićeni seks prilikom menstruacije mali plivaći mogu dočekati novu jajnu stanicu kako bi se poigrali s njom.     

27.10.2011. 20:54:56
Novi komentar
nužno
nužno