« Lifestyle BODY&SOUL
objavljeno prije 3 godine i 10 mjeseci
PRIRODNO

Sokovi koji će vam srediti probavne probleme

Kronični zatvor može uvelike narušiti kvalitetu života, no postoje prirodne metode koje pomažu, a svode se na regulaciju prehrane i kretanje

Šljive donose olakšanje
Šljive donose olakšanje (Arhiva)
Više o

sokovi

,

probava

Zatvor je jedna od najčešćih probavnih tegoba koja nam stvarno stvara velike probleme. Kronični zatvor može uvelike narušiti kvalitetu života, no postoje prirodne metode koje pomažu, a svode se na regulaciju prehrane i kretanje.

Stoga, donosimo pet sokova koji će vas osloboditi zatvora

Sok od ananasa - ananas sadrži enzim bromelain koji reducira napuhnutost, grčeve u trbuhu i olakšava zatvor tako što rastvara stolicu i tjera je prema van. Ovo voće obiluje vlaknima što je također bitno kod rješavanja problema s probavom. 

Sok od kruške - još jedna sjajna opcija za oslobađanje od zatvora. Ovo voće bogato je vitaminima, sadrži vlakna i značajnu količinu sorbitola. Sok od kruške preporučuje se čak i djeci koja pate od probavnih problema.

Sok od limuna - ovaj sok ima brojne zdravstvene benefite, a kada ga koristimo za probleme sa zatvorom, treba ga piti mlakog. U čašu mlake vode iscijedite sok polovice limuna i pijte redovito, najmanje jednom dnevno, najbolje nakon obroka. Iako je kiseo, limun alkalizira organizam i opskrbljuje ga vitaminom C. 

Sok od naranče - naranče obiluju vlaknima koji daju volumen stolici i stimuliraju crijeva da ju izbaci van. Citrusno voće kao što su limun, grejp ili naranča sadrže flavonoide naringenine koji donose ekspresno olakšanje kod zatvora. 

Sok od šljiva - šljiva obiluje topivim vlaknima i sorbitolom koji su učinkoviti kod zatvora, a odličan je i izvor vitamina C te željeza. Kada nije sezona šljiva, pomoći će tradicionalno se i koriste kao rješenje za zatvor) suhe šljive. Njih možete natopiti u vodi preko noći pa ujutro jesti. 

25.11.2019. 11:01:00
Razgovor RSS komentara novi komentar ↓
  1. avatar
    armando
    25.11.2019. 17:37
    sok od ananasa dobro pomaze
Novi komentar
nužno
nužno