« Znanost
objavljeno prije 6 godina i 7 mjeseci
WOW!

Sofia, robot s državljanstvom Saudijske Arabije

Sofia je humanoidni robot koji liči na Audrey Hepburn, a vjerovali ili ne, konzervativni Saudijci dali su joj i državljanstvo

Sofia ima putovnicu Saudijske Arabije
Sofia ima putovnicu Saudijske Arabije (Screenshot)
Više o

Saudijska Arabija

,

državljanstvo

,

robot Sofia

,

David Hanson

Sofia je robot koju je napravio poznati robotičar David Hanson po uzoru na Audrey Hepburn, a osim toga jedinstvena je i po jednoj prilično nevjerojatnoj stvari - dobila je državljanstvo Saudijske Arabije na spektakularnom predstavljanju u Rijadu.

Sofia je okupljenima pokazala neke svoje izraze lica i objasnila: "Želim živjeti raditi s ljudima i zato moram izražavati emocije kako bih bolje razumjela ljude i izgradila međusobno povjerenje".

Upitana je li svjesna toga da je robot, Sofija je odgovorila: "Odgovorit ću pitanjem: Kako vi znate da ste čovjek? Želim koristiti svoju umjetnu inteligenciju da ljudima pomognem da bolje žive. Težim tome da postanem suosejćajan robot".

Sofija je potom upitana smatra li da bi roboti mogli preuzeti svet, na šta je odgovorila: "Previše ste čitali Elona Muska i gledali previše holivudskih filmova. Ne brinite: ako ste fini prema meni i ja ću biti fina prema vama".

28.10.2017. 16:31:00
Novi komentar
nužno
nužno