« Lifestyle BODY&SOUL
objavljeno prije 1 mjesec i 29 dana
SAVJETI

Smanjite stres i tjeskobu promjenama u prehrani

Trebate pokušati jesti zdravie grickalice- niskomasne kokice, med, graham krekere, pšenične perece i sjemenke suncokreta

Samo opušteno...
Samo opušteno... (DeviantArt)
Više o

stres

,

tjeskoba

Zdrava prehrana u ovo je doba izolacije i zatvorenosti jedan od ključnih faktora očuvanja mentalnog zdravlja - pravilnim odabirom namirnica smanjit ćemo stres i osjećaj tjeskobe, koji nedvojbeno počinju utjecati na nas.

Tako, primjerice, trebate pokušati jesti zdravie grickalice- niskomasne kokice, med, graham krekere, pšenične perece i sjemenke suncokreta.

Stručnjaci savjetuju da jedete tost od cjelovitog zrna ili zobenu kašu s dodatkom jedne čajne žličice meda. Osim toga, možete grickati kokice, a kada se osjećate uznemireno i kada ste tjeskobni grickajte graham krekere.

Sjemenke suncokreta su izvor folne kiseline koja tijelu pomažu u proizvodnji hormona dopamina. S tim hormonom postižete zadovoljstvo, ali je ključan i za normalno funkcioniranje organizma.

Ugljikohidrati s malo masnoće mogu povećati proizvodnju serotonina u mozgu, što pomaže da se opustite. Treba izbjegavati kofein koji je stimulans i može vas učiniti još više nervoznijima...

Da, nije jednostavno - ali sigurni smo da to možete!

07.04.2020. 09:01:00
Razgovor RSS komentara novi komentar ↓
 1. avatar
  armando
  07.04.2020. 10:26
  puno jesti povrca ivoca
 2. avatar
  Cranberry
  07.04.2020. 18:47
  Tako je lagano i zdravo
 3. avatar
  armando
  07.04.2020. 18:53
  cranberyyy pozz uvijek tako laganu prehranu isve ok haha pusaa
Novi komentar
nužno
nužno