« Kazalište
objavljeno prije 10 godina i 2 mjeseca

Sezona ljubavi u Virovitici

Kazalište Virovitica u novoj će sezoni imati pet premijernih predstava koje će se, najavljeno je, s različitih gledišta baviti "najbitnijom i nimalo sporednom stvari na svijetu, ljubavlju"

(Getty Images)
Više o

mali princ

,

Miroslav Krleža

,

Virovitica

,

romeo i julija

,

lutkarsko kazalište

,

kazalište Virovitica

Dramaturg tog kazališta Jasen Boko najavio je da će se u sezoni 2009/2010. pokušati propitati svijet koji živimo, "od mikrokozmosa intimnog, ljubavnog odnosa do makrokozmosa suvremenog kapitalizma koji prijeti potpunim uništenjem ljudskosti".

"Nećemo se zanositi idejom da ćemo mijenjati svijet, niti imamo namjeru iz sezone izaći s bitnim odgovorima o čovjeku i svijetu, ali ćemo možda uspjeti postaviti neko novo pitanje o tomu tko smo i gdje idemo", ustvrdio je Boko u najavi nove sezone.

Prva premijera, "Dueti" suvremenog engleskog autora Petera Quiltera koji je tim djelom postigao značajan uspjeh na svjetskim pozornicama, na rasporedu je 12. rujna. Predstavu, koja prikazuje tri varijante muško-ženske ljubavi, režirat će Draško Zidar, a u njoj će glumiti Blanka Bart i Antun Vrbenski.

Slijedi "Mali princ" Antoniea de Saint Exuperyja, koji će se premijerno izvesti 10. listopada. Tu klasičnu i omiljenu priču svjetske književnosti u virovitičkoj izvedbi i novim društvenim okolnostima režirat će Dražen Ferenčina.

Početkom veljače iduće godine održat će se premijera Krležine drame "Golgota", koja je, iz perspektive početka novog tisućljeća i krize koja potresa svijet, i danas aktualna, stoji u najavi.

Za kraj veljače očekuje se premijera edukativno-zabavne lutkarske predstave za djecu "Pipove dogodovštine" Dunje Adam, s radoznalim, živahnim malim Pipom u glavnoj ulozi, koji pokušava dobiti odgovore na baš svako svoje pitanje.

Kao posljednja premijera sezone za travanj iduće godine najavljena je predstava "Bila je to ševa" Ephraima Kishona, antologijsko komediografsko djelo o tome što bi se s Romeom i Julijom dogodilo da je njihova ljubav imala sretan kraj i da su doživjeli tridesetak godina bračnog staža.

Izvor:  Hina

03.09.2009. 12:49:46
Novi komentar
nužno
nužno