« Lifestyle BODY&SOUL
objavljeno prije 4 godine i 11 mjeseci
SAVJETI

Šest namirnica koje skidaju visceralne masnoće

Osim što ćete reducirati visceralne masnoće, zdrave prehrambene navike odrazit će se u pozitivnom smislu i na vaš fizički izgled i na psihičko stanje

Ovako se to radi...
Ovako se to radi... (Arhiva)
Više o

trbuh

,

visceralno masno tkivo

Visceralne masnoće u one koje ne možemo uštipnuti na svom predimenzioniranom trbuhu - nalaze se u unutrašnjosti, obložile su organe i mogu dovesti do kardivaskularnih i brojnih drugih bolesti.

Naravno, preporučljivo je paziti na prehranu i riješiti ih se - što prije i zauvijek. Za taj zadatak bit će dovoljne jednostavne promjene na jelovniku kojima možete jako puno učiniti za svoje zdravlje.

Osim što ćete reducirati visceralne masnoće, zdrave prehrambene navike odrazit će se u pozitivnom smislu i na vaš fizički izgled i na psihičko stanje. Imat ćete više energije, jasnije razmišljati, a koža i kosa će blistati.

Zdrav način prehrane podrazumijeva pet porcija voća i povrća dnevno, konzumaciju domaćeg svježeg sira i ostalih mliječnih prerađevina, hladno prešanog ulja i sjemenki. 

Veliki naglasak treba staviti i na vlakna. Konzumacija 10 grama vlakana dnevno reducira viscelarne masnoće za 3,7 posto u periodu od pet godina.

Vlakna pomažu da dulje ostanemo siti i čuvaju zdravlje probavnog sustava.

Preporučena količna vlakna za odraslu osobu je 30 grama na dan, no u prosjeku unesemo tek 18 grama vlakana.

Ovo su namirnice koje obiluju vlaknima i trebalo bi ih uvrstiti u svakodnevnu prehranu:

  • batat
  • grah
  • grašak
  • banane
  • sjemenke lana
  • bademi

Zdrava prehrana uključuje i barem dvije litre vode dnevno te davanje prednosti sezonskim, lokalnim namirnicama, pripremljenima na što jednostavniji način.

06.06.2019. 09:00:08
Novi komentar
nužno
nužno