« Seks
objavljeno prije 6 godina i 5 mjeseci
EH, DA...

Seks na početku braka - ne pomaže, jer se debljate!

Može li nakupljanje kilograma u braku biti opasno? Naravno da može, pa evo na što zapravo trebate paziti kad stanete na ludi kamen

Brak utječe na kilažu
Brak utječe na kilažu (Pixabay)
Više o

brak

,

višak kilograma

,

debljanje

Mladenci se u prosjeku u trajanju prve godine braka debljaju oko 2 do 2.5 kilograma, tvrdi dr. Catherine Hankey, profesorica nutricionizma na Sveučilištu u Glasgowu. Dodaje i da neki parovi mogu dobiti do 1.5 kg već samo nakon 3 mjeseca zajedničkog života. 

Razlog tome je što obroci postaju vrijeme kad parovi najviše vremena provode zajedno, pa potiču jedan drugoga da što više jedu, a prilikom provođenja zajedničkog vremena manje se kreću. "To postaje pravi kulutrološki problem," govori dr. Hankey. "Parovi koji razmišljaju o zajedničkom životu trebali bi ozbiljno planirati fizičke aktivnosti. Višak kilograma djeluje na samopouzdanje, a takve stvari mogu ozubiljno naštetiti vezi."

Argumenti dr. Hankey temelje se na nizu istraživanja koja dokazuju da su sretne veze povezane s nakupljanjem kilograma. Jedno od njih je iz 2013. godine koje je pokazalo da, što zadovoljniji pravovi bili svojim brakom, time su više kilograma nakupili u razdoblju od dvije godine. Ista se stvar događa i s nevjenčanim parovima koji se useljavaju u isti prostor.

Istraživanje iz 2014. pokazalo je da se 43% žena udebljalo u prvih godinu dana nakon ulaska u novu vezu.

Partneri se u braku opuštaju jedan uz drugoga i više ne osjećaju pritisak pred zadržavanjem nekakvog "estetskog standarda" pa se zapuste jer više nemaju potrebu izgledom privlačiti potencijalnog partnera.

S druge strane, postoji također niz istraživanja koja dokazuju da veliki broj bračnih problema koji završavju rastavom ili odvojenim životima nastaje upravo zbog promjena u ponašanju uzrokovanih manjkom samopouzdanja prouzrokovanim pojačanim debljanjem.

Zato, oprez! Kile koje su u prvim danima zajedničkog života bile pokazateljem bračne sreće, ubrzo postaju uzrokom bračne nesreće.

Piše: Andrea Holi
05.12.2017. 21:32:00
Novi komentar
nužno
nužno