« Seks
objavljeno prije 11 godina i 9 mjeseci
IPAK, PAŽNJA

Seks bez kondoma dobar za žene

Seks bez zaštite pokazao se sjajnim rješenjem protiv depresije kod žena, no naravno, samo s redovnim partnerom

Sakrijte mu kondom i riješite se depresije
Sakrijte mu kondom i riješite se depresije (Shutterstock)
Više o

depresija

,

seks

,

najbolji seks

,

lijek protiv depresije

,

seks bez zaštite

Seks bez zaštite na lošem je glasu, što zbog seksualno prenosivih bolesti, što zbog kontrole začeća koju treba provoditi da se ne bi našli u nebranom grožđu. No, kondom možda i nije najbolji izbor, kako je pokazalo zajedničko istraživanje Sveučilišta u New Yorku i Liverpoolu.

Naime, muška sperma se pokazala kao blagotvorna za neke probleme koje muče žene, pa je stoga seks bez kondoma preporučljiv, uz naravno druge oblike zaštite.

Sperma sadrži oksitocin koji diže raspoloženje, kortizol utječe na osjećaje a melatonin na dobar san i ujedno je snažan antidepresiv. Ukratko, sperma može žene izvući iz depresije, a na vama je da smislite kako ćete to izvesti.

U istraživanju se pokazalo da djevojke koje nisu prakticirale seks s kondomom imaju znatno manje simptoma depresije u odnosu na one koje uvijek ili ponekad koriste kondome. Žene koje su preferirale seks bez kondoma bile su manje depresivne i od onih koje su se suzdržavale od seksa.

Zanimljivo, izuzetno promiskuitetne žene koje su prakticirale seks s kondomom bile su također depresivnije od manje aktivnih žena koje vole seks bez kondoma, tako da je očito stvar u izravnom kontaktu sa spermom.

18.09.2012. 20:56:00
Razgovor RSS komentara novi komentar ↓
  1. avatar
    ne
    19.09.2012. 13:41
    pa sto je s vama? brisete komentare??
    super komunikacija s korisnicima, da mi je vidjeti te PR-ovce i tog glavnog urednika.
  2. avatar
    ne
    19.09.2012. 13:43
    da stojite iza svojih clanaka to ne biste radili, btw.
Novi komentar
nužno
nužno