« Lifestyle BODY&SOUL
objavljeno prije 5 godina i 5 mjeseci
MMMM

Sauna je stvarno zdrava

Iako točan razlog takvog učinka saune i dalje nije poznat, znanstvenici smatraju kako doista smanjuje rizik od pojave srčanog i moždanog udara te ostalih kardiovaskularnih bolesti

Kakve koristi donosi sauna
Kakve koristi donosi sauna (Arhiva)
Više o

zdravlje

,

sauna

Sauna može pozitivno utjecati na ljudsko zdravlje, pogotovo na kardiovaskularni sustav, pokazalo je istraživanje provedeno, pogađate - u Finskoj. 

"Saznali smo kako odlazak u saunu smanjuje rizik od pojave kardiovaskularnih bolesti kod žena i muškaraca", rekla je voditeljica istraživanja Tanjaniina Laukkanen, piše HealthlineSve do ovih saznanja, smatralo se kako se pozitivni učinci javljaju samo kod muškaraca. 

Iako točan razlog takvog učinka saune i dalje nije poznat, znanstvenici smatraju kako doista smanjuje rizik od pojave srčanog i moždanog udara te ostalih kardiovaskularnih bolesti. 

Znanstvenici su u istraživanje uključili 1688 sudionika starosti između 53 i 74 godina te su rezultati pokazali kako su najmanji rizik od kardiovaskularnih bolesti imali oni koji su u saunu odlazili od četiri do sedam puta na tjedan. 

"Znamo da sauna može pozitivno utjecati na zdravlje, no i dalje nije poznat pravi razlog utjecaja na kardiovaskularni sustav", rekla je voditeljica istraživanja. 

12.12.2018. 18:02:00
Novi komentar
nužno
nužno