« Lifestyle BODY&SOUL
objavljeno prije 4 godine
SAVJETI

Sastojci za njegu kože koji se ne koriste zajedno

Moderni proizvodi imaju neke sastojke koji se jednostavno ne bi smjeli pomiješati na vašoj koži

Pripazite
Pripazite (Arhiva)
Više o

vitamin C

,

njega kože

,

retinol

Njega kože nije toliko jednostavna, osim ako koristite samo najbičniju kremu i ništa više - moderni proizvodi imaju neke sastojke koji se jednostavno ne bi smjeli pomiješati na vašoj koži.

Glikolna kiselina i salicilna kiselina - i jedna i druga kiselina uklanjaju mrtve stanice s kože, ali više, u ovom slučaju, nije bolje. Oba sastojka su sjajna kada se upotrebljavaju odvojeno, ali njihovo miješanje može izazvati snažnu reakciju kože.

Niacinid i vitamin C - kada se koriste odvojeno ova dva sastojka su sjajna, ali njihovo kombiniranje može uzorkovati crvenilo kože i dovesti do pojave akni. Zato ih je bolje koristiti naizmjeničo i to idealno niacinamid ujutro, a vitamin C navečer.

Proizvodi na bazi ulja i vode - stvar je vrlo jednostavna - ulje i voda ne idu skupa. Konkretno, ulje odbija vodu pa, kada je riječ o njezi kože, korištenje proizvoda na bazi ulja na koži ostavlja sloj koji sprječava apsorpciju formula na vodenoj bazi.

Retinol i vitamin C - zjednička upotreba retinola i vitamina C može dovesti do iritacije, ljuštenja i crvenila kože. Zajedno povećavaju i osjetljivost kože na sunce, što znači i veći rizik od opeklina i oštećenja nastalih zbog UV zraka. Ekipa iz brenda Ordinary predlaže naizmjenično korištenje retinola i vitamina C navečer te da pričekate da se koža prilagodi jednom prije uvođenja drugog proizvoda.

17.04.2020. 15:01:00
Razgovor RSS komentara novi komentar ↓
  1. avatar
    Cranberry
    17.04.2020. 21:16
    Prekomplicirano :))))
  2. avatar
    armando
    17.04.2020. 21:18
    tebi je koža mekana:)))))))
  3. avatar
    Cranberry
    17.04.2020. 21:33
    Dragiiii :)))))
  4. avatar
    armando
    17.04.2020. 21:40
    ma sreco:)))))
  5. avatar
    powerline io
    21.04.2020. 06:18
    Implement directives issued by the state. Everyone joins hands to fight against epidemics, limiting moving out indoors to keep the living environment clean.
  6. avatar
    Pravo
    23.10.2020. 10:41
    There are a lot of things I have learned here, I also hope that you will get even better information.
Novi komentar
nužno
nužno