objavljeno 17.04.2020. 15:01:00
SAVJETI

Sastojci za njegu kože koji se ne koriste zajedno

Moderni proizvodi imaju neke sastojke koji se jednostavno ne bi smjeli pomiješati na vašoj koži

Pripazite
Pripazite (Arhiva)

Njega kože nije toliko jednostavna, osim ako koristite samo najbičniju kremu i ništa više - moderni proizvodi imaju neke sastojke koji se jednostavno ne bi smjeli pomiješati na vašoj koži.

Glikolna kiselina i salicilna kiselina - i jedna i druga kiselina uklanjaju mrtve stanice s kože, ali više, u ovom slučaju, nije bolje. Oba sastojka su sjajna kada se upotrebljavaju odvojeno, ali njihovo miješanje može izazvati snažnu reakciju kože.

Niacinid i vitamin C - kada se koriste odvojeno ova dva sastojka su sjajna, ali njihovo kombiniranje može uzorkovati crvenilo kože i dovesti do pojave akni. Zato ih je bolje koristiti naizmjeničo i to idealno niacinamid ujutro, a vitamin C navečer.

Proizvodi na bazi ulja i vode - stvar je vrlo jednostavna - ulje i voda ne idu skupa. Konkretno, ulje odbija vodu pa, kada je riječ o njezi kože, korištenje proizvoda na bazi ulja na koži ostavlja sloj koji sprječava apsorpciju formula na vodenoj bazi.

Retinol i vitamin C - zjednička upotreba retinola i vitamina C može dovesti do iritacije, ljuštenja i crvenila kože. Zajedno povećavaju i osjetljivost kože na sunce, što znači i veći rizik od opeklina i oštećenja nastalih zbog UV zraka. Ekipa iz brenda Ordinary predlaže naizmjenično korištenje retinola i vitamina C navečer te da pričekate da se koža prilagodi jednom prije uvođenja drugog proizvoda.

17.04.2020. 15:01:00
http://m.metro-portal.hr/sastojci-za-njegu-koze-koji-se-ne-koriste-zajedno/125034/