« Žene
objavljeno prije 8 godina i 3 mjeseca
EH, DA ...

Samopouzdanje je jedan od ključeva dobre veze

Osobe s manjkom samopouzdanja svaku malo snažniju gestu partnera tumači tragičnom i neprihvatljivom, no kako se nemaju hrabrosti suočiti s istinom, polako tonu u depresiju

Budite puni sebe na pozitivan način
Budite puni sebe na pozitivan način (Arhiva)
Više o

žene

,

samopouzdanje

,

veza

,

dobra veza

Samopouzdanje je možda i ključan element kvalitete veze, barem kad se radi o ženama, jer je poznati da partnera mogu potpuno prihvatiti samo ljudi sigurni u sebe koji su u mogućnosti vjerovati partneru u svim situacijama i na taj način postaviti čvrste temelje veze. 

S druge strane, kad u vezi jednom od partnera samopouzdanje padne na niske razine, što zbog stresa i napetosti na poslu ili zbog izgleda s kojim nije zadovoljan (tu su opet žene u većini), on/a postaje preosjetljiv/a na sve što partner napravi i kaže, a to će vezu vrlo brzo odvesti u pogrešnom smjeru.

U takvim se odnosima svaka snažnija gesta partnera vidi kao neprihvatljiva ili čak tragična, a kako partner s manjkom samopouzdanja nema snage niti hrabrosti suočiti se istinom, kreće na put prema depresiji i postaje vrlo zahtjevan i nesnosan.

Naravno, takvo ponašanje vodi začarani krug u kojem je partner zbunjen i sve se više udaljava, što onoga s manjkom samopouzdanja vodi u sve dublju depresiju, dok je međusobna komunikacija blizu nule po kvaliteti i intenzitetu.

Rješenje? Zna se da ženama shopping podiže samopouzdanje, pa je to preporučeni prvi korak, nakon čega treba uslijediti odlazak frizeru i kozmetičaru, ukratko - pronalaženje nove sebe na sve dostupne načine.

Ništa od toga ne treba biti drastično - par novih komada odjeće, lagana promjena frizure ili boje kose, šminkanje na malo različit način: sve ono što će napraviti jednu novu osobu koja je zadovoljna svojim izgledom, što je često prvi preduvjet da se bude zadovoljan samim sobom.

Nije toliko komplicirano, kao što vidite, pa ako ste se prepoznali u gornjim simptomima ... što čekate!

27.02.2016. 21:36:00
Novi komentar
nužno
nužno