« Lifestyle GASTRO
objavljeno prije 8 godina i 5 mjeseci
SAVJETI

Roštiljanje za početnike - evo što se može ispeći

Osim klasičnog roštilja s mesom ili ribom, sa strane možete staviti još neke stvari koje definitivno niste očekivali na tom mjestu

Osim mesa na roštilj ide još svašta
Osim mesa na roštilj ide još svašta (Arhiva)
Više o

roštilj

,

savjeti

,

povrće na roštilju

Ako vam je dojadila piletina i svinjetina, ražnjići, kotleti i sve ostalo što se inače stavlja na roštilj u normalnim prilikama, Huffington Post savjetuje  sasvim neobičnu hranu koju možete staviti na roštilj.

Zelena salata

Koliko god bili sumnjičavi prema ovoj hrani na roštilju, hrskavo središte zelene salate navodno ima odičan okus nakon što ga maknete s grila. Sve što trebate je dodati malo maslinova ulja, soli i papra i to je to.

Lubenica

Nakon što je malo podimljena, lubenica je navodno mnogo slađa i ukusnija, tvrdre nutricionisti. Uz to što je odličan antioksidans, pomoći će vam da utažite žeđ.

Grožđe

Ukoliko na roštilju imate ražnjiće, probajte dodati koju bobicu grožđa. Pojačat će okus mesa i dodati finu slatko-kiselu aromu.

Jagode

Sve što trebate da bi vam jagode imale odličan okus na roštilju je preliti ih octom i dodati malo šećera. Grilajte ih minutu ili dvije i to je to.

Nismo sigurni hoće li ova hrana naći mnoge poklonike među hrvatskim majstorima roštilja, no možda se isplati pokušati.

24.07.2016. 11:14:00
Novi komentar
nužno
nužno