« Muškarci
objavljeno prije 8 godina
OBITELJSKI ŽIVOT

Recesija mijenja muškarce i to na bolje?

Financijske poteškoće natjerale su momke na drastične promjene u životu zbog kojih poimanje tradicionalnog muškarca više nikada neće biti isto

Fotografija vijesti
Više o

recesija

,

plaća

,

muškarci i žene

,

financijska kriza

,

odgoj djece

,

obitelj

Svi znamo da teška vremena traže teške odluke, pa tako izgleda da je recesija natjerala muškarce na drastične promjene koje će možda rezultirati da pojmovi poput patrijarhalnosti ili mačizma izađu iz svakodnevne upotrebe.    

Naime, nedavna studija pokazuje kako sve više muškarca mijenja svoje životne poglede i prioritete kako bi se prilagodili te lakše nosili sa novonastalim poteškoćama, a pritom nemaju ništa protiv što tom evolucijom gube status primarnog skrbnika u tradicionalnoj obitelji.

Anketa Men's Heltha i GfK-a, koja je obuhvatila više od tri tisuće muškaraca u dobi od 18 do 65 godina, pokazala je da iako većina ispitanika smatra kako su karijera i financije vrlo važni, moderni momci sve se više fokusiraju na obitelj, društveni život, svoju emocionalnu stabilnost, te zdravlje i fizički izgled.

"Rezultati ove studije ukazuju na to da muškarci mijenjaju svoje životne stavove, interese, prioritete i ponašanje kako bi se prilagodili trenutnim okolnostima", rekla je Cary Silvers iz Men's Heltha.

Istraživanje je također pokazalo kako muškarcima više nije važno hoće li oni biti zaduženi za "donošenje kruha u kuću" ili će tu ulogu preuzeti njihove supruge. Iako od samo 30 posto ispitanika supruge više zarađuju, njih 80 posto se izjasnilo kako im je apsolutno prihvatljivo da žene imaju veću plaću od njih.

Nadalje, skoro polovica anketiranih muškaraca, njih 47 posto, kaže kako redovito idu u tjedne nabavke živežnih namirnica, njih 44 posto sudjeluje u svim kućanskim poslovima, a 32 posto ispitanika preuzelo je brigu o odgoju djece. 

07.03.2012. 19:23:51
Novi komentar
nužno
nužno