« Lifestyle BODY&SOUL
objavljeno prije 5 godina i 1 mjesec
ISPROBAJTE :)

Recept za mršavljenje - doručak kasnije, večera ranije

Izuzetno je važno vrijeme obroka u slučaju da želite otopiti masnoće i skinuti višak kilograma

Doručkujte kasnije!
Doručkujte kasnije! (Arhiva)
Više o

mršavljenje

,

obroci

,

topljenje masnoća

,

vrijeme obroka

Doručak se obično proglašava najvažnijim obrokom u danu i preporučuje se jesti prije nego što krenete na posao, no cijela priča lagano pada u vodu kad se pogledaju rezultati novog istraživanja Sveučilišta Surrey.

Naime, pokazalo se da je izuzetno važno vrijeme obroka u slučaju da želite otopiti masnoće i skinuti višak kilograma.

Doručak, po njihovom, treba biti kasnije, a večera ranije i - to bi bilo sve. 

Istraživanje je trajalo 10 tjedana tijekom kojih su ispitanici bili podijeljeni u dvije grupe. Jedna grupa morala je pomaknuti doručak za 90 minuta kasnije, a večeru za 90 minuta ranije. Druga grupa nije uvodila promjene u raspored jedenja. Svi su bili podvrgnuti krvnim testovima prije i na kraju studije.

Ispostavilo se da su ispitanici koji su doručkovali 90 minuta kasnije i večerali 90 minuta ranije no inače izgubili dvostruko više masnoća od ispitanika u kontrolnoj grupi. Osim toga, apetit im se smanjio.

"Iako je studija mala, ukazuje na to da bezbolnim preinakama u prehrani, odnosno samo u rasporedu obroka, možemo puno toga postići kada je u pitanju gubljenje kilograma.

To donosi brojne benefite za zdravlje - prevenira dijabetes, pretilost i kardiovaskularne bolesti", poručuje voditelj studije dr. Jonathan Johnston. 

04.04.2019. 09:01:00
Novi komentar
nužno
nužno