« Žene
objavljeno prije 12 godina i 2 mjeseca
BUJNI DEKOLTE

Push-up grudnjaci čine čuda ženskom samopouzdanju

Žene i djevojke koja nose push-up grudnjake imaju 75 posto više samopouzdanja nego pripadnice ljepšeg spola koje ih izbjegavaju

Fotografija vijesti
Više o

žene

,

samopouzdanje

,

grudnjak

,

velike grudi

,

male grudi

,

push-up grudnjak

Svi znamo koje posljedice ostavlja na mušku populaciju pogled na bujni dekolte, no sada po prvi puta u povijesti znamo koje efekte ima push-up grudnjak na žene i djevojke.

Naime, studija Sveučilišta Manchester pokazala je ne samo da djevojkama i ženama grudi izgledaju bujnije, nego im je i samopouzdanje veće.

Znanstvenici su proveli istraživanje na način da su volonterke, u dobi od 20 do 55 godina, snimane dok obavljaju svakodnevne aktivnosti noseći običan, a potom push-up grudnjak. Prilikom uspoređivanja i analiziranja snimki stručnjaci su tražili tri ključna mikro-ponašanja povezana sa samopouzdanjem i njihovu učestalost ponavljanja.

Uočeno je da u 73 posto slučajeva djevojke koje nose push-up grudnjake imaju osmjeh na licima, a to prezentira pozitivnu emociju i signalizira na samopouzdanost. S druge strane, negativno ponašanje povezano s niskim samopouzdanjem se dramatično smanjilo: skretanje pogleda se prorijedilo za 41 posto, a nervozno dodirivanje lica i mahanje ruku se smanjilo za nevjerojatnih 64 posto.

Znanstvenike su šokirali rezultati studije jer nisu očekivali tako dramatične promijene u ponašanju.

"Studija je pokazala kako nošenje push-up grudnjaka značajno utječe na neverbalnu komunikaciju koja je tijesno povezana sa razinom samopouzdanja, a svi znamo kako to djeluje na naš poslovni i privatni život", rekao je profesor Geoff Beattie, voditelj studije.

Znanstvenici sa Sveučilišta Manchester kažu kako društvo stvara ženama ogroman pritisak jer od njih očekuje da izgledaju na opće prihvaćen način, a to negativno utječe na razinu njihovog samopouzdanja.

22.03.2012. 19:05:48
Novi komentar
nužno
nužno