objavljeno 22.03.2012. 19:05:48
BUJNI DEKOLTE

Push-up grudnjaci čine čuda ženskom samopouzdanju

Žene i djevojke koja nose push-up grudnjake imaju 75 posto više samopouzdanja nego pripadnice ljepšeg spola koje ih izbjegavaju

Fotografija vijesti

Svi znamo koje posljedice ostavlja na mušku populaciju pogled na bujni dekolte, no sada po prvi puta u povijesti znamo koje efekte ima push-up grudnjak na žene i djevojke.

Naime, studija Sveučilišta Manchester pokazala je ne samo da djevojkama i ženama grudi izgledaju bujnije, nego im je i samopouzdanje veće.

Znanstvenici su proveli istraživanje na način da su volonterke, u dobi od 20 do 55 godina, snimane dok obavljaju svakodnevne aktivnosti noseći običan, a potom push-up grudnjak. Prilikom uspoređivanja i analiziranja snimki stručnjaci su tražili tri ključna mikro-ponašanja povezana sa samopouzdanjem i njihovu učestalost ponavljanja.

Uočeno je da u 73 posto slučajeva djevojke koje nose push-up grudnjake imaju osmjeh na licima, a to prezentira pozitivnu emociju i signalizira na samopouzdanost. S druge strane, negativno ponašanje povezano s niskim samopouzdanjem se dramatično smanjilo: skretanje pogleda se prorijedilo za 41 posto, a nervozno dodirivanje lica i mahanje ruku se smanjilo za nevjerojatnih 64 posto.

Znanstvenike su šokirali rezultati studije jer nisu očekivali tako dramatične promijene u ponašanju.

"Studija je pokazala kako nošenje push-up grudnjaka značajno utječe na neverbalnu komunikaciju koja je tijesno povezana sa razinom samopouzdanja, a svi znamo kako to djeluje na naš poslovni i privatni život", rekao je profesor Geoff Beattie, voditelj studije.

Znanstvenici sa Sveučilišta Manchester kažu kako društvo stvara ženama ogroman pritisak jer od njih očekuje da izgledaju na opće prihvaćen način, a to negativno utječe na razinu njihovog samopouzdanja.

22.03.2012. 19:05:48
http://m.metro-portal.hr/push-up-grudnjaci-cine-cuda-zenskom-samopouzdanju/69360/