« Glazba
objavljeno prije 3 godine i 4 mjeseca
NOVOSTI

Prvi spot Trokuta

Trokutov nesputani zvrk utjelovila je koreografija mlade plesačice Eve Kocić kao jedine protagonistice videospota premijerno prikazanog u glazbenoj emisiji PopRock.hr

Trokut
Trokut (Jan Iveta)
Više o

jazz

,

trokut

,

electro

Kritički hvaljen prvijenac Shapeless electronic jazz četvorke Trokut najavljen je u listopadu treperavim i energičnim debitantskim singlom Spinning Top ili domaćim rječnikom - zvrk. Nakon surfanja na radiovalovima i globalnog streaminga, pjesma je dobila svoje vizualne konture u spotu mladog redatelja Borne Zidarića i snimatelja Mateja Subotića.

Trokutov nesputani zvrk utjelovila je koreografija mlade plesačice Eve Kocić kao jedine protagonistice videospota premijerno prikazanog u glazbenoj emisiji PopRock.hr. Plesačica postaje ples sinkroniziran s razigranim i dinamičnim zvukom singla Spinning Top. Svježinu i titravost benda hrvatski su kritičari nagradili najboljim ocjenama:

Njihovo eksperimentiranje sa zvukovima i melodijama pitko je i zadivljujuće, što zbog vrhunske izvedbe, a što zbog na momente neobičnih harmonija i spoja eksperimentalnog jazza s ambijentalnom elektronikom - koji, neočekivano, u njihovoj interpretaciji i te kako drži vodu.

  • Dubravko Jagatić, Nacional

Shapeless je album koji je u isto vrijeme plesan, pronicljiv, melankoličan. Album na kojem se odlično svira, ali i album kojim sami članovima banda komuniciraju među sobom, ali i sa slušateljem, vlastite glazbene interese i predrasude ili istražuju određene glazbene probleme te za sve spomenuto nude dobra rješenja. 

  • Nina Čalopek, Kulturpunkt

Trokut je hvalevrijedan projekt. Njihova muzikalnost nadilazi tehnički perfekcionizam - ona se nalazi u emociji, atmosferi i doživljaju. Uz razne utjecaje, stvorili su prepoznatljiv zvuk koji je spoj tradicionalnog i modernog, na najbolji mogući način.

  • Maja Trstenjak, Sound ReportRedatelj: Borna Zidarić

Direktor fotografije: Matej Subotić

Producentica: Ema Šajatović

Montažerka: Dora Slakoper

Dizajnerica kostima: Mia Ventin 

Vizažistica: Ilara Mlinar

Asistentica kamere: Lara Varat

∆: Jerko Jurin, Jaka Arh, Filip Pavić, Hrvoje Kralj

10.12.2020. 12:30:00
Novi komentar
nužno
nužno