« Žene
objavljeno prije 10 godina i 4 mjeseca
GROZNO

Prosječna majka dnevno ima 17 minuta za sebe

Tijekom cijelog tjedna zaposlena majka ima samo sat i pol budnog vremena koje može posvetiti samo sebi

Djeca su predivna, ali konzumiraju vrijeme ...
Djeca su predivna, ali konzumiraju vrijeme ... (Arhiva)
Više o

djeca

,

Majke

,

očevi

,

slobodno vrijeme

,

kućanski poslovi

Majčinstvo je sjajna stvar, djeca su nevjerojatno slatka i ispunjavaju vas ljubavlju, no, istovremeno vam drastično smanjuju količinu vremena koje možete posvetiti sebi. Istraživanje provedeno u Velikoj Britaniji pokazalo je da prosječna mama dnevno ima 17 minuta vremena samo za sebe.

Ako pritom i radi, kućanski poslovi i djeca dozvoljavaju joj mizernih sat i pol vremena tjedno, u budnom stanju, koje mogu posvetiti sebi, a tada se obično gleda televizor iz kreveta, čita ili uživa u šalici čaja ili kave.

Doduše, preko polovice ispitanih majki naglasilo je da to nije pravilo, već da znaju proći tjedni bez i jedne minute odmora, pa ne čudi da dvije trećine majki vjeruje da kućanski poslovi nisu dobro podijeljeni i da jednostavno nemaju vremena za neki hobi ili bavljenje stvarima koje ih interesiraju. 

Naime, majke su izjavile da u prosjeku rade čak 78 posto kućnih poslova, dok se partner obično šverca s ostatkom, pa 70 posto majki tvrdi da partner ima daleko više slobodnog vremena od njih preko tjedna, što petini anketiranih izrazito smeta. 

Kad napokon zgrabe malo slobodnog vremena, majke se obično povlače u spavaću sobu gdje se najbolje opuštaju, a njih 55 posto gledanje omiljene serije smatra najdražim trenucima u tjednu.

08.02.2014. 09:17:00
Novi komentar
nužno
nužno