Isprobajte proljetne juhe za mršavljenje
Juhe s puno povrća fine su i praktične za proljetne dane, a usput tope masne naslage
Juhe su zasitne, a povrće zbog načina pripreme ne gubi dragocjene vitamine i minerale. Za svega pola sata kuhanja možete pripremiti šest porcija juhe u kojoj možete uživati tri dana za ručak i večeru. Kad vam dosadi jedna juha, pripremite sljedeću. Zdrave su i sadrže vrlo malo kalorija (350 kcal po porciji, 15 g masti).
Juha od kelja pupčara i krumpira
Sastojci: 75 g luka, 500 g mrkve, 750 g krumpira, 1 kg kelja pupčara, 1 žlica ulja, sol, papar, muškatni oraščić, 2 l temeljca, 75 g šunke (bez masnog ruba).
Priprema: Nasjeckajte luk, mrkvu i krumpir. Prepolovite kelj. Popržite luk na ulju, dodajte krumpir i mrkvu te začinite. Zalijte temeljcem. Kad zakuha dodajte kelj i ostavite da 15 minuta kuha na laganoj vatri. Na kraju dodajte šunku.
Azijska juha s rižom, kineskim kupusom i gljivama
Sastojci: 450 g integralne riže, komadić svježeg đumbira, režanj češnjaka, 2 mrkve, 2 luka, žlica ulja, 1,5 l temeljca, 250 g šampinjona, 1,5 g kineskog kupusa, soja sos, sol, papar, čili.
Priprema: Skuhajte rižu. Nasjeckajte, đumbir, luk i mrkvu. Popržite na ulju i dodajte temeljac. Šampinjone prepolovite, a kineski kupus narežite na trakice. Dodajte u kipuću juhu i ostavite da kuha na laganoj vatri oko pet minuta. Začinite. Rižu dodajte prilikom zagrijavanja po porcijama.
Juha od leća i poriluka s piletinom
Sastojci: pileća prsa, 2 l temeljca, sol, papar, 1 lovorov list, 2 klinčića, curry, 600 g poriluka, 400 g mrkve, 250 g šampinjona, 250 g crvene leće.
Priprema: Piletinu kratko prepecite s obje strane. Zalijte temeljcem i začinite curryjem, lovorovim listom i klinčićima. Ostavite da kuha 20 minuta. Izvadite piletinu i narežite na komadiće. Nasjeckajte, mrkvu, poriluk i šampinjone. Pet minuta prokuhajte mrkvu, potom dodajte poriluk, leću i šampinjone te ostavite da kuha još pet minuta. Začinite, dodajte komadiće piletine.
Novi komentar