« Lifestyle BODY&SOUL
objavljeno prije 3 godine i 11 mjeseci
LIJEČENJE IZOLACIJE

Proljetna detoksikacija na prirodan način

Nećete se izgladnjivati, već ćete tijelo opskrbiti potrebnimu vitaminma i mineralima te ostalim hranjvim sastojicma

Detoksikacija prirodnim sredstvima
Detoksikacija prirodnim sredstvima (Arhiva)
Više o

proljeće

,

detoksikacija

,

šparoge

,

sirutka

,

maslačak

,

potočarka

Proljeće je vrijeme novog rasta i buđenja prirode, pa se jednako tako treba probuditi i organizam, jer smo zimu proveli trpajući u sebe masniju i težu hranu, a izolacija na koju smo bili prisiljeni još nas je više okrenula nezdravoj hrani i neaktivnosti. Na sreću, priroda nam u proljeće daje baš ono što nam treba. Niče raznovrsno bilje, među kojem su brojni čistači organizma.

Detoksikacija organizma može se napraviti na mnogo načina - od posta koji može biti dugotrajan ili jednodnevni do raznih kura. No, mi ćemo se ovdje pozabaviti detoksikacijom za koju vam ne treba stručno vodstvo, već samo malo truda. Nećete se izgladnjivati, već ćete tijelo opskrbiti potrebnimu vitaminma i mineralima te ostalim hranjvim sastojicma.

Sve što trebate učiniti je svoju kuhinju napuniti sezonskim namirnicama. Ako nemate vrt, na Facebooku postoje brojne grupe koje nude proizvode domaćih OPG-ova od kojih ćete kupiti organsko povrće i voće.

Primjerice, šparoge su zadužene za čišćenje bubrega, a maslačak, osim što je odličan dijuretik, uz mokraćne kanale i bubrege, također čisti i jetra. Maslačak se osobito preporučuje ženama u svakoj životnoj dobi jer liječi ženske organe, a najviše bi ga trebale koristiti dojilje i žene u menopauzi. Potočarka čisti pluća, bubrege, krv, potiče metabolizam i mokrenje. 

Osim povrća i voća,  snažan saveznik u detoksikaciji organizma je i sirutka. Veliki plus je i to što nije skupa. Sirutka učinkovito čisti jetra, potpuno je prirodna i nema nikakvih nuspojava. Trebali bi tijekom dana popiti litru sirutke. 

Uzmite nekoliko dana za sebe, pažljivo posložite jelovnik na kojemu ne smije biti prerađenih namirnica, hrane za koju ne znate što je, konzervirane hrane, gaziranih pića, rafiniranog šećera, bijelog brašna i tjestenine.

Jedite laganu hranu koja se brzo probavlja. Između obroka jedite voće, a obrok neka vam bude riba ili bijelo meso ili povrće i velika porcija razne zelene salate (mladi špinat, rikola, potočarka, matovilac, putarica s maslinovim uljem i limunovim sokom ili domaćim jabučnim octom).

12.05.2020. 15:01:00
Razgovor RSS komentara novi komentar ↓
  1. avatar
    armando
    12.05.2020. 19:21
    rotkvice su dobre
  2. avatar
    Cranberry
    13.05.2020. 17:22
    Volim ih pusaaaa
  3. avatar
    armando
    13.05.2020. 19:16
    i ja isto zdrave su puno pusaaa
Novi komentar
nužno
nužno