« Lifestyle BODY&SOUL
objavljeno prije 25 dana i 6 sati
SAVJETI

Proljeće na stolu

Tri namirnice koje inače baš ne jedemo prečesto su sada taman dozrele... tako da bi trebalo napraviti nešto s njima ;)

Rotkvice, recimo ;)
Rotkvice, recimo ;) (Metro)
Više o

proljeće

,

namirnice

,

rotkvice

Proljeća donosi i promjenu u izboru svježih namirnica dostupnih na tržnicama i trgovinama. Dijetetičarka Cara Harbstreet otkrila je koje bismo tri namirnice, odnosno tri vrste hrane, trebali češće uvrstiti u jelovnik već ovoga travnja.

Avokado - avokado je odličan izvor masnoća korisnih za srce, ali i način da prehrani dodate više vlakana i folata korisnih za srce. Kako prenosi Eating Well, jedna četvrtina avokada sadrži 2,5 grama zasitnih vlakana. Također, može biti odličan pojačivač hranjivih tvari u receptima. Masti u avokadu pomažu u apsorpciji vitamina topivih u mastima, kao što su vitamini A, D, E i K, koji se nalaze u drugoj hrani.

Rotkvice - s dolaskom proljeća počinje i sezona rotkvica, povrća koje obogaćuje različite salate i druge obroke koje volite jesti. Iako se mogu pronaći tijekom cijele godine, dijetetičarka ističe da su najbolje u proljeće. "Možete ih pronaći u mnogim varijantama, u rasponu od blagog i blago slatkog okusa do paprenog i oštrog." Mogu se jesti sirove ili pečene, a sadrže vlakna, kalij i vitamin C.

Šparoge - šparoge su sezonsko povrće koje često preporučuju mnogi dijetetičari i nutricionisti. Sadrže vlakna, proteine i vitamin K koji jača kosti, a osiguravaju i vitamine A i C, te kalij i fosfor. Osim toga, dijetetičarka Cara Harbstreet ističe da su šparoge "dobar izvor prebiotičkih vlakana, koja su važna za hranjenje dobrih bakterija u crijevima".

Uglavnom, kupujte na placu i jedite ;)

05.04.2024. 18:00:00
Novi komentar
nužno
nužno