« Lifestyle BODY&SOUL
objavljeno prije 12 godina i 1 mjesec
ZDRAVLJE IZ PRIRODE

Prirodni lijekovi za brojne tegobe

Zaboravite farmaceutske preparate i zdravstvenih se tegoba riješite prirodnim putem - voćem i povrćem

Više o

zdravlje

,

zdrava hrana

,

ljepota

,

želučane tegobe

,

bolesti

,

prirodni lijekovi

,

pamćenje koncentracija

Gotovo svi farmaceutski preparati imaju uz pozitivne efekte vrlo štetne kontraindikacije - dok uklanjaju samu bolest ili njene simptome podmuklo uništavaju vitalne organe poput jetre ili želuca. Kod kroničnih oboljenja jednostavno nemamo izbora, no kada su u pitanju blage tegobe kao što su upale mišića, blaga depresija ili nesanica stvarno se ne trebamo trovati tabletama jer priroda ima rješenje za sve naše probleme.

Bol u mišićima - trešnje: Sadrže iste protuupalne enzime koji se nalaze u ibuprofenu, no pritom ne uništavaju želudac. Također su bogate vitaminima C i E, željezom, magnezijem, kalijem i kalcijem. Preporuča se da ih se jede prije i za vrijeme vježbanja. Dnevni unos neka bude oko 20 grama ili dvije čaše soka od trešanja.

Problemi s pamćenjem - suncokretove sjemenke: Bogate su vitaminom E koji štiti mozak i neurone od štetnog djelovanja slobodnih radikala, nusprodukata metabolizma. Preporučena doza je oko 6 grama.

Erektilna disfunkcija - češnjak: Spoj koji češnjaku daje specifičan miris i okus, alicin, ujedno je i snažni antioksidans koji smanjuje visoki krvni tlak i popravlja cirkulaciju, a to može dovesti do čvršće i dugotrajnije erekcije. Za pozitivne efekte trebalo bi dnevno pojesti barem dva režnja češnjaka.

Manjak koncentracije - jaja: Žumanjak jajeta bogat je spojem kolinom, često ga se svrstava u B skupinu vitamina, koji je nužan za proizvodnju jednog od najvažnijih neurotransmitera, acetil kolina. Ovaj neurotransmiter važan je faktor u REM - spavanju, učenju i motornim aktivnostima. Preporučena doza je jedno jaje dnevno.

Starenje kože - naranče: Kao i svi agrumi, naranče su bogate vitaminom C koji je tijelu potreban za proizvodnju kolagena i elasticina, dva proteina koji čine kožu elastičnom i zdravom. Potrebna dnevna doza je jedna naranča ili dva decilitra soka svježe ocijeđene naranče.

Depresija - smeđa riža: Ugljikohidrati iz smeđe riže pomažu u regulaciji serotonina, ključnog neurotransmitera za kontroliranje raspoloženja i potiskivanje tjeskobe. Dnevno bi trebalo pojesti oko 200 grama kuhane smeđe riže.

Nesanica - piletina: Meso peradi je bogato triptofanom, aminokiselinom koje sudjeluje u proizvodnji melatonina, hormona spavanja. Za najbolje rezultate potrebno je pojesti oko 100 grama piletine dnevno.

Bol u želucu - pepermint: Brojna istraživanja pokazala su da pepermint ne samo da pomaže u probavi, već ublažava upalne procese u želucu i crijevima. Kako bi izbjegli žgaravicu nakon večere pojedite dva bombona od peperminta ili popite šalicu čaja od peperminta. 

07.05.2012. 18:46:52
Razgovor RSS komentara novi komentar ↓
  1. avatar
    Žao mi je, što počinjete tako lijepo pisati o prirodnim načinima liječenja i štetnosti tableta i onda napišete da se tablete moraju koristiti kod kroničnih bolesti. Drugim riječima ako tablete škode po vašem pisanju, jetri i želucu i čovjek je jako (kronično) bolestan, onda mu tek treba dati tabletu, da ga uništimo do kraja, zar ne? Izliječili smo puno ljudi sa predivnim i bezbolnim metodama i od najtežih bolesti, samo to čovjek mora sam shvatiti kolika je snaga i moć u "najobičnijim" korovima, a da ne govorim o Biorezonantnoj medicini. Hvala Vam na pažnji i pozdrav.
Novi komentar
nužno
nužno