« Lifestyle BODY&SOUL
objavljeno prije 3 godine i 9 mjeseci
SAVJETI

Prirodna ljepota dolazi iz - tanjura

Najvažniji rezultat zdrave prehrane je sjajna koža, izbjegavanje upala za koje se smatra da ubrzavaju znakove starosti po cijelome tijelu i pridržavanje pravilne ishrane

Ljepotu pronađite u tanjuru
Ljepotu pronađite u tanjuru (Arhiva)
Više o

prehrana

,

savjeti

,

prirodna ljepota

Nutricionisti tvrde da je koža ogledalo hrane koju jedemo i trošimo iz raznog voća i povrća, a koja nam pomaže u zaštiti kože od znakova starenja i čuvaju naš izgled u trajnoj mladosti.

Najvažniji rezultat zdrave prehrane je sjajna  koža, izbjegavanje upala za koje se smatra da ubrzavaju znakove starosti po cijelome tijelu i pridržavanje pravilne ishrane temeljene na biljkama bogatim prirodnim antibioticima i antioksidansima. Pomaže koži da se bori protiv raznih štetnih ekoloških čimbenika ili faktora.

Također se preporuča ograničenje unosa šećera, za kojeg se smatra da ima veliku ulogu u uništavanju kolagena u koži, što dovodi do pojave bora i starenja kože. Preporuča se redovito uzimanje hrane bogate šarenim voćem i povrćem tamnih listova, naročito onih u narančastim bojama, također uzimanje zdravih masnih kiselina (srdele i losos).

Ukoliko je vaš cilj poboljšanje kože i održavanje lijepog i mladog izgleda, potrebno je pridržavati se četiri savjeta u prehrani:

Zeleni čaj - ovaj napitak nije ograničen samo za održavanje zdravog srca, on sadrži polifenol (snažni antioksidans), koji pomaže tijelu da ojača svoju sposobnost eliminiranja raznih toksina i štiti kožu od ultraljubičastih zračenja. On također radi na obnovi mrtvih stanica kože, što su dokazala medicinska istraživanja. Preporuča se popiti nekoliko šalica čaja dnevno za postignuće dobrih i željenih rezultata.

Sve savjete pročitajte na blogu zenskisvijet.com

Piše: Ana Zibar/zenskisvijet.com
09.10.2018. 09:01:00
Novi komentar
nužno
nužno