« Lifestyle BODY&SOUL
objavljeno prije 10 godina i 4 mjeseca
SAVJETI

Prirodna detoksikacija je najjednostavnija i najzdravija

Ako vas ne žulja par tisuća kuna u džepu koje samo čekaju da ih potrošite na najnoviji tretman, poslušajte ove savjete i dozvolite prirodi da napravi svoj posao

Kako sam napraviti detoksikaciju
Kako sam napraviti detoksikaciju (Arhiva)
Više o

detoksikacija

,

savjeti

,

recepti

,

prirodna detoksikacija

Detoksikacija je postala vrlo tražena riječ, novo čudo koje će nam u nekoliko dana osvježiti tijelo i um, barem tako govore reklame raznih tretmana koji se nude na ovom cvjetajućem tržištu. Istina je, kao i uvijek, negdje na sredini između potpunih skeptika i sljedbenika ove metode, a možda je najjednostavnije, i svakako najjeftinije, da to napravite sami.

Potrebno je slijediti jednostavan set osnovnih pravila detoksikacije koja će nam, uz upotrebu prirodne hrane, osloboditi tijelo viška toksina jednako učinkovito kao i skupi tretmani koji se, zapravo, svode na isto.

Za početak, treba piti isključivo vodu kad ste žedni, mogu i biljni čajevi bez šećera, a tekućine koje su prirodni diuretici treba izbjegavati. Dnevni unos vode trebao bi biti onih famoznih 8 čaša.

Hrana treba biti što prirodnija i jednostavnija, bez puno obrade - svježe povrće i voće, kuhano ili pečeno povrće bez soli i začina, s tek malo ulja.

Svaki tjedan bilo bi dobro dva dana postiti na vodi, u danima kad ste sigurni da vas neće neka večera dovesti u iskušenje, a tijekom cijelog procesa detoksikacije izbjegavajte crveno meso koje je jak izvor toksina za jetru.

Hranu treba kombinirati kako bi bila što raznovrsnija, pripazite da ima što manje šećera, a naročito pojačajte unost zelenog povrća i salata. 

Odlučite otprilike mjesec dana jesti polovicu količine koju inače jedete za najbolje rezultate, uz dobar raspored obroka i međuobroka kako nikad ne biste bili gladni, a za grickalice uvedite sirovo povrće i voće.

Ako malo bolje pogledate sve programe detoksikacije, oni se u najvećem broju oslanjaju upravo na ove postulate, tako da vam je zapravo samo potrebna dobra priprema, pronalazak dovoljnog broja recepata i planiranje obroka. Sretno!

05.02.2014. 09:03:00
Novi komentar
nužno
nužno