« Seks
objavljeno prije 1 godinu i 10 mjeseci
MMMM

Predanost je ključ fantastičnog seksa

Partneri koji imaju zadovoljene seksualne potrebe mogu se više posvetiti budućnosti svojih odnosa

Budite predani svom partneru
Budite predani svom partneru (Arhiva)
Više o

seks

,

predanost

Seks sa strancem ili novim partnerom može biti jako uzbudljiv, ali treba nešto reći o intimnom, ugodnom i duboko povezujućim seksom koji možete imati s dugogodišnjim partnerom.

Mnoga istraživanja povezala su predanost s većim seksualnim zadovoljstvom, osoba puno više uživa u seksu kada ga ostvaruje s osobom kojoj je posvećena.

Pravo pitanje je: čini li predanost seks boljim ili ste odani zbog dobrog seksa?

Za novo istraživanje koje je objavljeno u časopisu Journal of Sex and Marital Therapy, tim znanstvenika anketirao je 366 parova o odanosti i seksualnom zadovoljstvu tijekom prvih pet seansi terapije za parove. Istraživači su htjeli vidjeti hoće li odanost povećati seksualno zadovoljstvo i obrnuto.

"Partneri mogu biti više posvećeni vezi koja im nudi seksualno zadovoljstvo. Partneri koji imaju zadovoljene seksualne potrebe mogu se više posvetiti budućnosti svojih odnosa", piše u zaključcima istraživanja, a prenosi Minbodygreen.

Obrnuto također može biti istinito.

"Kako partnerska odanost raste, veća je vjerojatnost da će više vremena i energije posvetiti seksualnoj komponenti svog odnosa, povećavajući na taj način seksualno zadovoljstvo svakog partnera", navode istraživači

Kada su analizirali podatke, otkrili su dvosmjerni odnos između predanosti i seksualnog zadovoljstva - više jednoga tijekom jednog tjedna vodilo je do drugog sljedećeg tjedna. Međutim, nakon tri tjedna ovi podaci su promijenili.

Seksualno zadovoljstvo i dalje je osiguravalo predanost duže od pet tjedana, "korist od seksualnog zadovoljstva je važna za poboljšavanje predanosti, ali sigurnost i ulaganje nisu manje važni za seksualno zadovoljstvo".

11.11.2019. 21:44:00
Novi komentar
nužno
nužno