objavljeno 11.11.2019. 21:44:00
MMMM

Predanost je ključ fantastičnog seksa

Partneri koji imaju zadovoljene seksualne potrebe mogu se više posvetiti budućnosti svojih odnosa

Budite predani svom partneru
Budite predani svom partneru (Arhiva)

Seks sa strancem ili novim partnerom može biti jako uzbudljiv, ali treba nešto reći o intimnom, ugodnom i duboko povezujućim seksom koji možete imati s dugogodišnjim partnerom.

Mnoga istraživanja povezala su predanost s većim seksualnim zadovoljstvom, osoba puno više uživa u seksu kada ga ostvaruje s osobom kojoj je posvećena.

Pravo pitanje je: čini li predanost seks boljim ili ste odani zbog dobrog seksa?

Za novo istraživanje koje je objavljeno u časopisu Journal of Sex and Marital Therapy, tim znanstvenika anketirao je 366 parova o odanosti i seksualnom zadovoljstvu tijekom prvih pet seansi terapije za parove. Istraživači su htjeli vidjeti hoće li odanost povećati seksualno zadovoljstvo i obrnuto.

"Partneri mogu biti više posvećeni vezi koja im nudi seksualno zadovoljstvo. Partneri koji imaju zadovoljene seksualne potrebe mogu se više posvetiti budućnosti svojih odnosa", piše u zaključcima istraživanja, a prenosi Minbodygreen.

Obrnuto također može biti istinito.

"Kako partnerska odanost raste, veća je vjerojatnost da će više vremena i energije posvetiti seksualnoj komponenti svog odnosa, povećavajući na taj način seksualno zadovoljstvo svakog partnera", navode istraživači

Kada su analizirali podatke, otkrili su dvosmjerni odnos između predanosti i seksualnog zadovoljstva - više jednoga tijekom jednog tjedna vodilo je do drugog sljedećeg tjedna. Međutim, nakon tri tjedna ovi podaci su promijenili.

Seksualno zadovoljstvo i dalje je osiguravalo predanost duže od pet tjedana, "korist od seksualnog zadovoljstva je važna za poboljšavanje predanosti, ali sigurnost i ulaganje nisu manje važni za seksualno zadovoljstvo".

11.11.2019. 21:44:00
http://m.metro-portal.hr/predanost-je-kljuc-fantasticnog-seksa/121872/