« Lifestyle BODY&SOUL
objavljeno prije 7 mjeseci i 17 dana
EHHH...

Posljedice promjene sata na koje morate paziti

U tijelu doći do manjih promjena jer su većina naših hormona i ponašanje, san, glad, razina energije i imunološki sustav vezani uz naš tjelesni sat na koji utječe ciklus dan-noć

Ovako bi mogli izgledati sljedećih par dana
Ovako bi mogli izgledati sljedećih par dana (Arhiva)
Više o

promjena sata

,

ljetno vrijeme

,

posljedice

Promjena sata utječe na naš biološki ritam, to je dokazano brojnim istraživanjima kojima se pokušava uvjeriti one koji odlučuju da je podjela na ljetno i zimsko vrijeme zapravo prilično besmislena, ali i opasna.

Naime, promjenom ritma i ciklusa dana i noći, u tijelu će doći do manjih promjena jer su većina naših hormona i ponašanje, san, glad, razina energije i imunološki sustav vezani uz naš tjelesni sat na koji utječe ciklus dan-noć.

Srećom, ako osjetite fizičku promjenu, ona će trajati svega nekoliko dana i onda ćete se ponovno osjećati normalno, ali na ove dvije svari trebate posebno obratiti pažnju:

Loš san - veće su šanse da će se osoba prvih nekoliko noći češće buditi, što može dovesti do preranog ustajanja, snižene opreznosti i pojačanog stresa. 

Opasnost u prometu - loš san uzrokuje neispavanost, a zbog osjećaja umora vozači puno lakše gube koncentraciju te su im reakcije usporene.

Stoga, sljedećih par dana budite posebno oprezni kad sjedate za volan!

31.03.2019. 09:01:00
Novi komentar
nužno
nužno