« Lifestyle BODY&SOUL
objavljeno prije 8 godina i 2 mjeseca
SAVJETI

Popravite svoje raspoloženje na jednostavan način

Proljeće je tu, sunce je sve jače i dani su duži, no nekima od nas mozak je i dalje u zimskom načinu rada, uspavan i lagano depresivan ... evo kako ćete to popraviti

Oraspoložite se!
Oraspoložite se! (Arhiva)
Više o

dobro raspoloženje

,

vježbanje

,

savjeti

,

kuhanje

,

prijatelji

,

trikovi

,

ciljevi

Dobro raspoloženje najbolji je saveznik u životu, jer uz takav pristup možemo savladati sve prepreke koje nam život postavlja. No, što kad se nikako ne možemo oraspoložiti? Kratkoročan rezultat dat će, primjerice, gledanje šaljivih videa ili fotki slatkih beba, pasa i mačaka, ali dugoročno ćemo promijeniti raspoloženje na bolje uz ove trikove:

Ciljevi - postavite si ciljeve za sve u životu. Zašto? Zato da bi se mogli samomotivirati malim koracima koji vode prema onome što želite. Vodite evidenciju, to će vam dati osjećaj svrhe, što je sigurno dobro za vaše mentalno zdravlje.

Kuhanje - promijenite način prehrane, uvedite nove namirnice, kuhajte uobičajena jela na novi način ...

Preuređivanje stana - životni prostor ima velik utjecaj na raspoloženje, a promjene koje trebate napraviti ne moraju nužno biti velike i drastične, dovoljno je tek par novih detalja, novi raspored dijelova namještaja ili nova boja na jednom zidu - naravno, sve u svrhu stvaranja ugodnijeg okruženja.

Prijatelji - prijatelji su tu da nam donesu olakšanje u teškim trenucima, smiju se zajedno s nama u dobrim vremenima, pomažu nam i traže pomoć od nas. Velik broj istraživanja pokazao je da vam prijatelji produžuju život, pa ako ih nemate dovoljno, pronađite nove. 

Vježbanje - i opet, nije potrebno postati zaluđeni vježbač, glavno je da se svakoga dana posvetite sebi i svome tijelu na neki način: hodanjem, trčanjem, teretanom, vožnjom bicikla ... bilo što tog tipa promijenit će vam misli, osvježiti mozak i, naravno, imati blagotvoran utjecaj na zdravlje.

10.04.2016. 09:45:00
Novi komentar
nužno
nužno