« Žene
objavljeno prije 14 godina i 5 mjeseci
VARANJE GODINA

Pomlađivanjem vagine do boljeg seksualnog života

Žene koje nisu zadovoljne izgledom svojega međunožja taj problem mogu riješiti specijalnim laserom za samo sat vremena

Fotografija vijesti
Fotografija vijesti (Dreamstime)
Više o

žene

,

seks

,

estetska kirurgija

,

laser

,

vagina

,

spolni život

,

pomlađivanje vagine

,

labioplastika

Godine i porođaji, logično, ostavljaju svoj trag na ženama, a to posebno vrijedi za intimne zone. Zahvaljujući napretku medicine i znanosti, ali i globalnoj ljudskoj ovisnosti o estetici, žene danas mogu "prevariti" starenje i ponovo uživati u seksu kao kad su bile mlade.

Koja je svrha pomlađivanja ženskog međunožja?

Vjerovali ili ne, takvi i drugačiji zahvati na vagini u posljednje su vrijeme sve popularniji. Žene koje nisu zadovoljne izgledom svoje vagine većinom posežu za labioplastikom pri kojoj kirurg preoblikuje stidne usnice ili ih na neki drugi način estetski 'popravi'. Porod ili više poroda ponekad oslabi vaginalne mišiće što može dovesti do inkontinencije. Kod tog problema pomaže pomlađivanje vagine koje je manje invazivno od ostalih zahvata. Taj zahvat traje jedan sat i izvodi se posebnim laserom. Rezultat su jaki i napeti vaginalni mišići te kraj inkontinencije, a pozitivni učinci su lako vidljivi i osjete se prilikom seksa. Njime se povećava osjetljivost vagine na manje podražaje. Rezultate ne opažaju samo žene nego i njihovi partneri. No, liječnici upozoravaju kako ovaj zahvat neće riješiti probleme u krevetu parova kod kojih je nešto pošlo krivo i na drugim područjima; u tom slučaju taj im zahvat sigurno neće puno pomoći.

Kada Kegelove vježbe ne pomažu

Estetski kirurzi znaju poštovati ženske želje. Tako je u nedavnom američkom istraživanju na pitanje „želite li dolje biti čvrste?" odgovor u 100 posto slučajeva bio potvrdan. Kegelove vježbe ne pokazuju rezultate kod svake žene jer svako tijelo reagira na drugačiji način. Tada se žene, koje poslije poroda imaju slabe mišiće, često obraćaju estetskim kirurzima. Gubljenje osjećaja u vagini za mnoge žene je traumatično iskustvo, što je vrlo razumljivo samo po sebi. Pomlađivanje vagine im vraća čvrstoću koju su imale prije poroda i poboljšava njihov seksualni život, a vraća im i samopouzdanje.

Je li postupak potpuno siguran?

Pomlađivanje vagine je vrlo delikatan postupak koji sa sobom nosi i nešto rizika. Kako pri zahvatu kirurg radi oko živaca, moguće je da dođe do ozljeda posljedica kojih je manja osjetljivost vagine. Također postoji mogućnost od ožiljaka. Prednosti koje pomlađivanje vagine donosi paru je to da za vrijeme seksa bolje osjećaju trenje. Zbog mogućih rizika, prije same operacije važno je konzultirati se sa liječnikom kako bi on procijenio jeste li prava kandidatkinja za taj zahvat kao i da vam objasni apsolutno sve vezano za njega i odgovori na sva vaša pitanja.

Izvor: Intimatemedicine.com

05.02.2010. 21:18:43
Novi komentar
nužno
nužno