« Život
objavljeno prije 10 godina i 2 mjeseca
CMOOK

Poljubac može promijeniti žensko razmišljanje

Muškarci i žene razne stvari doživljavaju različito, pa tako i poljupce jer im žene pridaju puno više značenja nego muškarci

Dobar ili loš poljubac mijenja mišljenje
Dobar ili loš poljubac mijenja mišljenje (FreeDigitalPhotos)
Više o

žene

,

poljubac

,

razmišljanje

,

najbolji poljubac

Poljubac je važan dio svake veze, ne kaže se bez razloga da se uvijek pamti onaj prvi, kako u životu tako i u vezi. Čim je nešto toliko kompleksno, nije čudo da ga muškarci i žene doživljavaju na različite načine.

Poljubac je i jedan od načina odabira partnera, a pokazuje da su ljudi koji su se do tada samo gledali spremni napraviti sljedeći korak i nastaviti dublje ulaziti u vezu. Početak svakog odnosa je procjenjivanje izgleda i dojma koji osoba ostavlja, a poljubac također puno govori o osobi, pa se tada provjerava dotadašnja procjena i donosi odluka o sljedećim potezima.

Istraživanje provedeno na Oxfordu imalo je zanimljivo pitanje - koliko je poljubac važan u prvim fazama veze, a pokazalo se da je ženama poljubac važniji nego muškarcima u vezama koje imaju dugoročni potencijal, ali i u trenucima koji ne vode seksu. 

Znači, poljubac nije nužno povezan sa seksualnim uzbuđenjem, što je prilično iznenadilo znanstvenike, ali jedno je sigurno - ako ste ostavili dvojben dojam na ženu, a dobro se ljubite, to će sigurno prevagnuti u donošenju odluke o nastavku veze.

Naravno, vrijedi i obrnuto, jer ako ste inkarnacija Apolona, a ne znate se ljubiti, ništa vam ne može pomoći ...

10.04.2014. 20:01:00
Novi komentar
nužno
nužno