objavljeno 10.04.2014. 20:01:00
CMOOK

Poljubac može promijeniti žensko razmišljanje

Muškarci i žene razne stvari doživljavaju različito, pa tako i poljupce jer im žene pridaju puno više značenja nego muškarci

Dobar ili loš poljubac mijenja mišljenje
Dobar ili loš poljubac mijenja mišljenje (FreeDigitalPhotos)

Poljubac je važan dio svake veze, ne kaže se bez razloga da se uvijek pamti onaj prvi, kako u životu tako i u vezi. Čim je nešto toliko kompleksno, nije čudo da ga muškarci i žene doživljavaju na različite načine.

Poljubac je i jedan od načina odabira partnera, a pokazuje da su ljudi koji su se do tada samo gledali spremni napraviti sljedeći korak i nastaviti dublje ulaziti u vezu. Početak svakog odnosa je procjenjivanje izgleda i dojma koji osoba ostavlja, a poljubac također puno govori o osobi, pa se tada provjerava dotadašnja procjena i donosi odluka o sljedećim potezima.

Istraživanje provedeno na Oxfordu imalo je zanimljivo pitanje - koliko je poljubac važan u prvim fazama veze, a pokazalo se da je ženama poljubac važniji nego muškarcima u vezama koje imaju dugoročni potencijal, ali i u trenucima koji ne vode seksu. 

Znači, poljubac nije nužno povezan sa seksualnim uzbuđenjem, što je prilično iznenadilo znanstvenike, ali jedno je sigurno - ako ste ostavili dvojben dojam na ženu, a dobro se ljubite, to će sigurno prevagnuti u donošenju odluke o nastavku veze.

Naravno, vrijedi i obrnuto, jer ako ste inkarnacija Apolona, a ne znate se ljubiti, ništa vam ne može pomoći ...

10.04.2014. 20:01:00
http://m.metro-portal.hr/poljubac-moze-promijeniti-zensko-razmisljanje/84324/