« Seks
objavljeno prije 2 godine i 6 mjeseci
MA DA?

Plačete tijekom seksa? To je sasvim OK...

Iako možda mislite da suze tijekom seksa nisu primjerene, zapravo se radi o prilično čestoj pojavi koja ima različite uzroke

Da, i suze su normalne
Da, i suze su normalne (Arhiva)
Više o

seks

,

plakanje

,

suze

Jeste li ikada pustili suzu tijekom seksa? Ako niste, niti ne možete zamisliti o čemu govorimo, ako jeste, vjerojatno vam je jasno da se to dogodilo iz nekog razloga koji sa samim seksom zapravo nema nikakve veze.

Naime, iako je plakanje u najviše slučajeva povezano s tugom, u stvarnosti vam tijelo govori da je nečega ipak u određenom trenutku previše - sreće, straha ili boli. Iskrenost je u ovom slučaju najbolja opcija, stoga otvoreno s partnerom razgovarajte o tome što je protjeralo suze naše oči.

Evo najčešćih razloga zašto se to događa: 

Hormoni - PMS, trudnoća, ovulacija i brojni drugi problemčići zbog kojih žene postaju emotivne mogu itekako utjecati na promjenu raspoloženja pa i na plakanje u najčudnijim trenutcima. 

Opuštenost - kada je seks zaista dobar i kada ste u potpunosti opušteni tih nekoliko sekundi ili minuta, može se dogoditi da i pustite koju suzu. Zbog istog vam se razloga to može dogoditi i tijekom masaže ili sata joge. 

Povezanost - nekad riječi nisu dovoljne da opišu duboku povezanost koju možete dijeliti s nekime pa umjesto vas to učine suze. "Ako se seks zaista temelji na pravoj konekciji s partnerom, tijelo može odabrati ovaj način oslobađanja emocija", rekla je seksologinja dr. Nasserzadeh, piše Women Health. 

Sram - mnoge majke se osjećaju krivima za vrijeme seksa jer smatraju da bi vrijeme trebale provesti sa svojom djecom. Nitko se ne bi iz tog razloga trebao osjećati posramljeno jer ako se vi ne brinete o sebi, ne možete se brinuti ni o kome drugome. 

Dakle... nema beda, riječ je o normalnoj pojavi!

10.12.2018. 21:36:00
Novi komentar
nužno
nužno