« Lifestyle BODY&SOUL
objavljeno prije 2 godine i 4 mjeseca
MLJAC

Pet namirnica koja čuda čine za probavu

Postoje namirnice koje će zadovoljiti žudnje, a dobre su za probavu i uz njih je lako održavati zdravu prehranu i aktivan način života

Lanene sjemenke su zdrave
Lanene sjemenke su zdrave (Arhiva)
Više o

kalorije

,

namirnice

,

comfort food

Hladnoće su krenule, a zimi obično više posežemo za comfort foodom, treba nam nešto toplo i kremasto, a to često znači i kalorično.

Ipak, postoje namirnice koje će zadovoljiti žudnje, a dobre su za probavu i uz njih je lako održavati zdravu prehranu i aktivan način života.

Grožđice - grožđicama možete resetirati svoj probavni sustav. Netopiva vlakna savršena su za poboljšanje crijevne flore, a promiču i rast dobrih bakterija.

Lanene sjemenke - lanene sjemenke također su pune vlakana, probiotika i prebiotika koje tijelo razlaže i osgurava dobre bakterije za probavni sustav.

Orasi - orasi nisu samo ukusni, oni su dobri za probavu i za srčano zdravlje. Nezdrave grickalice zamijenite njima.

Suhe šljive - suhe šljive prepune su netopivih vlakana zbog koji vam probava ostaje redovita. Također, netopiva vlakna sprječavaju iritaciju crijeva.

Zobene pahuljice - zobene pahuljice su jako zdrave, a uz to i ukusne. Bogate su vlaknima koja potiču rast dobrih bakterija u probavnom sustavu. Također, zobene pahuljice usporavaju probavljanje, a samim time se nakon njih duže siti.

10.12.2021. 18:01:00
Novi komentar
nužno
nužno