« Lifestyle BODY&SOUL
objavljeno prije 2 godine i 10 mjeseci
LOŠE SU...

Par namirnica koje vam stvarno ne trebaju

Ne moramo promijeniti cijelu prehranu kako bismo jeli zdravo, dovoljno je izbaciti nekoliko namirnica i odmah ćete se osjećati bolje

Ovo stvarno nije zdravo...
Ovo stvarno nije zdravo... (Arhiva)
Više o

namirnice

,

loše namirnice

Kako početi? Trebali bi se hraniti zdravo, a ne znate kako uopće krenuti u šumi informacija koje kuljaju na sve strane... pa eto, evo jednostavnog načina da započnete.

Iako uspostavljanje zdrave rutine može biti teško, uklanjanje neke hrane iz kuhinje je dobar način da krenete s zdravim životnim navikama. Pročitajte koja je hrana najviše šteti zdravlju.

Bijeli kruh i peciva - ako još uvijek jedete bijeli kruh vrijeme je da ponovno razmislite o tome. Bijeli kruh i peciva sadrže visoko prerađene ugljikohidrate što može naštetiti vašem zdravlju. Ovim proizvodima nedostaje vlakana i povećava se razina šećera u krvi. "Veliki unos jednostavnih ugljikohidrata može dovesti do viška kilograma i većeg rizika za dijabetes, bolesti srca i drugih kroničnih stanja", piše Medical News Today.

>> Kako nas nezdrava hrana čini nesretnima >>

Čips - čips je omiljena hrana svima koji vole slanu hranu, ali trebali biste ga prestati kupovati ove godine. Čips sadrži puno soli, masnoća i malo hranjivih vrijednosti što ga čini opasnim dijelom vaše prehrane. Konkretno, visoke razine soli mogu povisiti krvni tlak i povećati rizik od srčanih bolesti.

Prerađeno meso - ovi proizvodi su tipično puni soli, masnoće i konzervansa što ih čini jako opasnim za zdravlje. Od mesnih narezaka do kobasica - sve su to proizvodi koji mogu dugoročno i negativno utjecati na zdravlje, piše Shefinds. "Ljudi koji jedu puno ovih proizvoda imaju veću vjerojatnost da će dobiti bolesti poput dijabetesa, pa čak i određene vrste raka", piše WebMD.

>> Nezdrava hrana ubija, bez šale... >>

Slatkiši - slatkiši su još jedna vrsta proizvoda koja može imati ozbiljne posljedice na vaše zdravlje. Sa zasićenim masnoćama, šećerom i puno kalorijama, ove je poslastice najbolje je konzumirati s vremena na vrijeme. Ako su dio vaše redovne prehrane, mogu dovesti do ozbiljnih zdravstvenih problema poput visokog krvnog tlaka, moždanog udara i bolesti srca.

I to je sve, već ste napravili čudo... sad polako možete i neke nove stvari isprobavati...

13.07.2021. 11:01:00
Novi komentar
nužno
nužno