« Lifestyle BODY&SOUL
objavljeno prije 2 godine i 9 mjeseci
EHHH...

Paprike - sjajna zapostavljena hrana

Paprike zapravo imaju puno više dobrobiti za organizam nego što mislimo na prvi pogled...

Volite li paprike?
Volite li paprike? (Arhiva)
Više o

zdravlje

,

paprike

,

crvene paprike

Paprike su hrana koju uvijek jedemo nekako usput... u raznoraznim dodacima, a zapravo se radi o sjajnoj namirnici kojoj treba posvetiti pažnju.

Tako se mogu dodavati raznim jelima, a mogu biti i zdrava grickalica za one koji brinu o svojoj liniji. U svakom slučaju nose puno dobrobiti za organizam, a niže su samo neke od njih.

Bolje kognitivne funkcije - paprike su prepune vitamina C, čak ga imaju i više nego naranče. Osim što on jača imunološki sustav i pomaže kod regulacije krvnog tlaka, on poboljšava i kognitivne funkcije mozga kako starimo.

>> Ljetne namirnice koje morate imati na stolu >>

Jačaju imunitet - uz vitamin C, paprike su bogate i vitaminom A koji također jača imunitet. Naime, vitamin A je potreban za izgradnju stanica koje se bore protiv infektivnih bolesti.

Mogu pomoći kod topljenja sala - paprike, pogotovo one crvene, sadrže kapsantin. To je spoj koji daje crvenu boju hrani, a posljednja istraživanja pokazuju i da smanjuje upalne procese u tijelu te pomaže pri mršavljenju.

Mogu sniziti tlak - paprike sadrže i kvercetin, pigment iz grupe flavonoida koji djeluje kao snažan antioksidans. Njega se povezuje s puno zdravstvenih dobrobiti, među kojima je smanjenje upalnih procesa kao i smanjenje rizika od srčanih bolesti te snižavanje krvnog tlaka, piše Eat this.

>> Najbolji izvori vitamina C >>

Mogu vam poboljšati raspoloženje - još jedna neočekivana dobrobit paprika je da mogu poboljšati vaše raspoloženje. On su bogate vitaminom B6 koji je povezan s poboljšanjem raspoloženja i smanjenjem rizika od pojave depresije.

12.08.2021. 15:01:00
Razgovor RSS komentara novi komentar ↓
  1. avatar
    armando
    12.08.2021. 20:10
    volim ih
Novi komentar
nužno
nužno