« Lifestyle BODY&SOUL
objavljeno prije 2 godine i 8 mjeseci
SAVJETI

Eterična ulja i ugrizi

Ugrizi insekata mogu vrlo brzo postati neugodni, a mjesto na koje su nas ugrizli može postati crveno i upaljeno

Riješite to u trenu
Riješite to u trenu (Arhiva)
Više o

komarci

,

eterična ulja

,

ugrizi

Sunce, more, ljeto... i komarci, bube i ostatak životinjskog svijeta koji nas baš tada želi što bolje i detaljnije ugristi, gricnuti, piknuti...

E, kad vam se to dogodi, trebali bi imati nešto za prvu ruku, a to su upravo eterična ulja koja će vam život učiniti lakšim.

Evo 5 ulja koja će vam umiriti kožu i dati vam da živite...

Eterično ulje bosiljka - ovo ulje ima izražena antimikrobna svojstva, a uz to je bogat i antioksidansima koji mogu liječiti i ugrize buba i druga stanja kože, pa vam može pomoći nositi se sa svrbežom i crvenilom, piše Healthy builderz.

>> Eterična ulja koja moramo imati pri ruci >>

Eterično ulje čajevca - još jedno eterično ulje koje možete koristiti za liječenje ugriza buba je ulje čajevca. Ovo ulje obično se koristi za promicanje boljeg zdravlja kože i jačanje imunološkog sustava. Trebate pripaziti da koristite čisto ulje čajevca jer ono koje je pomiješano s nekim drugim sastojcima neće vam pružiti najveće koristi.

Eterično ulje lavande - ulje lavande preporučuje se ne samo zatš što dobro liječi već nastale ugrize već i zato što može spriječiti njihovo pojavljivanje. Eterično ulje lavande može zaustaviti krvarenje, a ima i izuzetna anti bakterijska i protuupalna svojstva.

Eterično ulje metvice - čini se da eterično ulje metvice ne pomaže samo kod probavnih problema nego može ublažiti i neke resoiratorne. Ovo eterično ulje također je korisno kada se radi o liječenju ugriza buba, posebno ako se nanese izravno na zahvaćeno područje. Pomiješajte ovo s maslinovim uljem prije nanošenja na kožu.

>> Kako se koriste eterična ulja? >>

Kokosovo ulje - kokosovo ulje je odlično za tretiranje ugriza buba, osobito ako vas taj dio tijeli svrbi. Ovo ulje također ima izražena antibakterijska svojstva, a u kombinaciji s uljem čajevca ili lavande može biti jako oružje protiv buba.

12.08.2021. 18:01:00
Novi komentar
nužno
nužno