« Lifestyle BODY&SOUL
objavljeno prije 10 godina i 6 mjeseci
COOL

Pametnim grudnjakom protiv stresa i viška kilograma

Microsoft je najavio inovaciju koja, na prvi pogled, nema puno veze s njihovim dosadašnjim radom, ali može biti beskrajno korisna

Čuj, draga, malo si pretjerala za blagdane :)
Čuj, draga, malo si pretjerala za blagdane :) (Microsoft Research)
Više o

Microsoft

,

pretilost

,

stres

,

grudnjak

,

debljanje

,

pametni grudnjak

Višak kilograma brine sve, a kako se volimo zavaravati izbjegavanjem korištenja vage i pričama o nadutosti i odjeći koja se skupila u pranju, nekome u Microsoftu je to dojadilo i napravio je tim programera koji su smislili pametni grudnjak. 

Narukvice sa senzorima i razne stres aplikacije za smartphone su već na tržištu, no ovaj izum zvuči sjajno - pametni grudnjak od posebnog materijala koji prati raspoloženje i pomaže pri regulaciji količine unešene hrane. 

Grudnjak mjeri, između ostalog, EKG, a u njemu su senzori i mikroprocesor pokretan baterijom od 3.7 volti. Osim EKG-a prate se i aktivnosti kože, dok su žiroskop i akcelerator zaduženi za praćenje pokreta, a svi podaci šalju se posebnom aplikacijom na smartphone.

Podaci se pohranjuju na posebnim serverima i analiza može upozoriti ženu da je u fazi emocionalnog prejedanja i preporučiti regulaciju stresa, a može se saznati i je li žena trenutno ljuta ili sretna.

No, iako sve zvuči idealno, postoji i malen problem - trenutno baterija može trajati samo četiri sata, pa teško da će ovaj izum zaživjeti dok se ne smisli neki bolji izvor energije.

30.11.2013. 14:06:00
Novi komentar
nužno
nužno