« Lifestyle BODY&SOUL
objavljeno prije 9 godina i 4 mjeseca
SAVJETI

Ove stvari nemojte doručkovati ...

Pristaše doručka kažu da je preskakanje doručka najgore što možete napraviti, jer ćete sagorjeti 400 kalorija više u danu ako doručkujete

Što treba biti na stolu za doručak
Što treba biti na stolu za doručak (Shutterstock)
Više o

doručak

,

sokovi

,

jaja

,

špek

Doručak se i dalje vodi kao najvažniji obrok u danu, iako je sve više glasova koji tvrde da to nije tako, no ako ćemo vjerovati većini nutricionista, upravo to je obrok koji će nas pokrenuti i odrediti nam dan. 

>> Najzdraviji doručak po mišljenju stručnjaka >>

Pa da vidimo kako i što treba pojesti. Recimo, pristaše doručka kažu da je preskakanje doručka najgore što možete napraviti, jer ćete sagorjeti 400 kalorija više u danu ako doručkujete, a ako ga preskočite, šanse za bolesti srca muškarcima rastu za više od četvrtine, kao i šanse za dijabetes tipa 2 ženama.

>> Brze ideje za zdrav doručak >>

No, ako mislite da je klasični doručak tipa jaje, šunka i pecivo dobar za vas - nije. Za početak, ima cca 400 kalorija, premalo proteina i najčešće nije integralno pecivo. Ako vam je to ipak najdraži doručak, neka pecivo bude integralno, a uz njega ispecite dva jajeta, no bez šunke.

Sokovi za doručak su najčešće prava kalorijska i šećerna bomba, osim ako ih sami ne napravite cijeđenjem voća. Bolji izbor je narezati voće i staviti u jogurt (ne voćni jogurt iz trgovine, naravno).

>> Žitarice za doručak - zdravlje za cijeli dan >>

I da, možete pogriješiti ako za doručak pojedete žitarice - one kupljene u trgovini. Pažljivo pročitajte deklaraciju i pronaći ćete šećera i konzervansa kao u priči. No, ako sami stavite integralne žitarice u jogurt i dodate voće i orašaste plodove, na pravom ste putu.

Dobar tek!

12.01.2015. 09:01:00
Novi komentar
nužno
nužno