« Seks
objavljeno prije 3 godine i 7 mjeseci
NNOVO "nORMALNO"

Nove upute za vođenje ljubavi

Stigle nove upute za vođenje ljubavi - perite igračke, ne dahtajte partneru u lice, ljubljenje i grupni seks s nepoznatim osobama ne dolazi u obzir

Izgleda da je ovo najbolje ;)
Izgleda da je ovo najbolje ;) (Arhiva)
Više o

seks

,

novo normalno

Ako ulazite u seksualni odnos s partnerima izvan kućanstva, svedite njihov broj na minimum i porazgovarajte o rizicima prije seksa

Služba javnoga zdravstva u New Yorku ažurirala je svoje preporuke za sigurno druženje i seks u skladu s pravilima koja vrijede u doba pandemije. 

Seks je sada, kažu, "najsigurniji s partnerom s kojim živite u domaćinstvu", dok se onima koji tek počinju izlaziti na spojeve savjetuje da pokušaju svesti bliske kontakte na minimum.

Ljubljenje i grupni seks s nepoznatim osobama ne dolazi u obzir

Služba javnoga zdravstva u New Yorku ažurirala je svoje preporuke za sigurno druženje i seks u skladu s pravilima koja vrijede u doba pandemije. Seks je sada, kažu, "najsigurniji s partnerom s kojim živite u domaćinstvu", dok se onima koji tek počinju izlaziti na spojeve savjetuje da pokušaju svesti bliske kontakte na minimum.

Ne preporučuje se ljubljenje, a tijekom odnosa s osobom koju ste tek upoznali svakako trebate nositi - zaštitnu masku, prenosi Forbes.

Na grupni seks zaboravite

"Teško disanje i dahtanje tijekom seksa mogu proširiti virus dalje", upozorava se u smjernicama. Na grupni seks zaboravite do daljnjega, a ako ste odlučili pronaći partnera u većoj skupini ljudi,  izaberite veće, otvorenije i ventilirane prostore, savjetuju stručnjaci.

"Naše zdravstvene smjernice vrlo su realne, svjesni smo činjenice da apstinencija tijekom pandemije ne može uspjeti. Kako se i inače ne libimo ljudi dati određene preporuke da povećaju svoju sigurnost, tako smo to učinili i ovoga puta", kaže dr. Demetre Daskalakis, zamjenik povjerenika za kontrolu bolesti unutar Ministarstva zdravstva New Yorka.

"Vi ste sami sebi najsigurniji seksualni partner, odnosno COVID-19 se sigurno ne širi masturbacijom. Vodite računa da operete sve 'igračke' koje koristite prije masturbacije, i to vodom i sapunom, te da operete ruke. Sljedeći siguran partner je onaj s kojim živite. Spolni odnosi sa samo jednom osobom smanjuju rizik od širenja virusa seksom", ističe se.

16.09.2020. 21:01:00
Novi komentar
nužno
nužno