« Život
objavljeno prije 10 godina i 1 mjesec
PRIPAZITE

Noćne ptice najčešće ostaju same

Ljubavni život prilično ovisi i o tome koliko spavate, pokazala su istraživanja koja su noćnim pticama donijele dobre i loše vijesti

Budni ste dugo u noć?
Budni ste dugo u noć? (Arhiva)
Više o

seks

,

veze

,

ljubavni život

,

noćne ptice

Ljubavni život i njegovu kvalitetu određuje dosta raznih faktora, a jedan od važnijih je i kada i koliko spavati, pokazalo je istraživanje provedeno na Sveučilištu Chicago koje je potražilo odgovor na pitanje kako navike spavanja utječu na ljubavni život i veze.

Kao i neka prethodna, i ovo je istraživanje pokazalo da noćne ptice imaju puno veće šanse za bogat i raznolik seksualni život od jutarnjih tipova, no, istovremeno imaju teškoća s obvezama i ostvarivanjem dugotrajnih veza. 

Jednak obrazac ponašanja imaju noćne ptice oba spola, pa su tako i žene koje idu kasno spavati sklonije riskiranju i promiskuitetnije, što povlači za sobom veću vjerojatnost da će u životu ostati sami.

Noćne ptice oba spola imaju iste razine kortizola, hormona koji je povezan s visokom energijom i kognitivnim funkcijama, a pojačano se izlučuje kad smo pod stresom, što noćne ptice jesu zbog utjecaja na svoj biološki sat.

Stoga, odaberite - bogat seksualni život ili unuci na koljenima u starosti, pa prema tome podesite svoje navike spavanja.

06.05.2014. 21:30:00
Novi komentar
nužno
nužno