« Lifestyle BODY&SOUL
objavljeno prije 10 godina i 8 mjeseci
SUPER!

Ne odričite se čokolade na dijetama

Istraživanje je pokazalo da je čak 86 posto osoba koje su uspješno provele dijetu i izgubile kilograme cijelo vrijeme jelo čokoladu

Fotografija vijesti
Fotografija vijesti (FreeDigitalPhotos)
Više o

dijeta

,

čokolada

,

najbolja dijeta

Čokolada se pokazala sjajnom namirnicom, pogotovo one tamnije varijante pune antioksidansa, tako da je najnoviji savjet stručnjaka za prehranu da se na dijeti ne trebate odricati čokolade, jer su dijete i tada učinkovite.

U istraživanju provedenom na stranici Nutracheck koje je obuhvatilo dvije tisuće ispitanika, čak 86 posto onih koji su na dijeti uspješno izgubili kilograme nastavilo je jesti čokolade, štoviše, 91 posto onih koji su izgubili najviše kilograma nije se odreklo ni kockice.

Nutracheck je inače online sustav za praćenje unosa kalorija, prilično koristan, a njihov je zaključak da su dijete koje se fokusiraju na izbacivanje jedne grupe namirnica neuspješne i da najbolje radi savjet o umjerenosti.

Ovo je istraživanje u skladu s dosadašnjim koja su zaključila da će osobe koje na dijeti izbace omiljenu poslasticu, bila to čokolada, keksi ili čaša vina, dobiti kilograme jer će to kompenzirati većom količinom druge hrane. 

14.10.2013. 15:25:00
Novi komentar
nužno
nužno