« Lifestyle BODY&SOUL
objavljeno prije 5 mjeseci i 15 dana
SJAJNO

Napitci za skidanje kilograma

Već su dani hladniji, a kilice se samo lijepe za vas, kao i obično... e pa, idemo ove godine promijeniti nešto po tom pitanju

Može se i ovako...
Može se i ovako... (Arhiva)
Više o

skidanje kilograma

,

napitci

Znate i sami da je proces skidanja kilograma mučan i problematičan, pogotovo onima koji se jednostavno ne mogu tek tako oduprijeti zamamnim stvarima na stolu... a još nije ni počelo prosinačko debljanje.

Ukratko, tko god je prošao ili prolazi kroz proces skidanja kilograma, zna koliko je to slojevit zadatak i da uspjeh ovisi o brojnim čimbenicima.

Samo ispijanje ovih prirodnih napitaka vjerojatno neće pomoći u mršavljenju. Ali ako ste već povećali razinu tjelesne aktivnosti i izmijenili režim prehrane, ova će pića vrlo vjerojatno ubrzati mršavljenje prema željenim rezultatima.

Kurkuma shot i jabučni ocat - nakon višestrukih 'kratkih' koje ste popili noć prije, isprobajte jednu 'kratku' sa sokom kurkume i jabučnog octa. Kurkuma, sa svojim aktivnim spojem kurkuminom, poznata je po svojim protuupalnim i antioksidativnim svojstvima i može pomoći u mršavljenju pospješujući proces sagorijevanja masti u tijelu. Pomiješajte mljevenu kurkumu s malo jabučnog octa i popijete mješavinu bez da vam dotakne zube. Jabučni ocat odličan je za ubrzavanje metabolizma, a uz kurkumu učinit će čuda za vaše tijelo. Pazite da ograničite konzumaciju i nemojte ga piti na prazan želudac.

Voda s đumbirom i limetom - poznat po svojim protuupalnim svojstvima i sposobnosti poboljšanja probave, đumbir je izvrstan dodatak napitku za mršavljenje. Svježe naribani ili naribani i iscijeđeni đumbir pomiješajte sa sokom limete, dodajte malo meda za slatkoću pa sve to razmutite u toploj vodi. Infuzija đumbira i limete ne samo da pomaže probavi, već i potiče metabolizam, što ga čini idealnim napitkom za konzumiranje prije jela za suzbijanje prejedanja.

Voda s krastavcem i mentom - ako niste ljubitelj toplih napitaka, osvježenje od krastavca i mente odlična je alternativa zelenom čaju. Krastavac je niskokalorično povrće s visokim udjelom vode što ga čini savršenim sastojkom za piće za mršavljenje. Za pripremu samo pomiješajte tanko narezani krastavac sa šakom svježih listova mente i ostavite ih u hladnoj vodi nekoliko sati ili preko noći. Rezultat je osvježavajući napitak od krastavca i mente koji ne samo da vas održava hidratiziranim, već također potiče metabolizam. Ovo je piće izvrsna alternativa zašećerenim gaziranim sokovima i može biti ukusan način da ostanete na pravom putu svojih ciljeva mršavljenja.

Voda s limunom - voda s limunom jednostavno je, ali snažno piće koje može pomoći u detoksikaciji i mršavljenju. Bogati vitaminom C, limuni pomažu u jačanju imunološkog sustava za učinkovitije sagorijevanje masti. I priprema je jednostavna jer je potrebno samo iscijediti pola limuna u čašu hladne ili tople vode. Iako topla ili hladna ovisi o vama, ljudi preporučuju da je popijete toplo kako biste poboljšali metaboličke procese. Za dodatnu aromu i blagodati detoksikacije dodajte malo cimeta ili đumbira u vodu. Ovaj osvježavajući napitak možete konzumirati tijekom dana kako biste ostali hidrirani i podržali vaše ciljeve mršavljenja.

Zeleni čaj - zeleni čaj je eliksir koji se odavno slavi zbog svojih brojnih zdravstvenih dobrobiti i svojstava sagorijevanja masti. Mnogi ga preporučuju, od nutricionista do običnih ljudi, kako bi postao glavnim dijelom svakog režima mršavljenja. Prepun antioksidansa i katehina koji potiču metabolizam, zeleni čaj pomaže u učinkovitijem sagorijevanju masnoća i prilično ga je jednostavno napraviti. Samo uspite listove zelenog čaja u vruću vodu, dodajte malo limuna za jači okus i uživajte u ovom napitku bez kalorija koji potiče sagorijevanje masti.

Ukratko, popijte nešto... često tijekom dana.

16.11.2023. 08:31:00
Novi komentar
nužno
nužno